Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Žedno uho najavljuje...

Žedno uho najavljuje...Koncertnu aktivnost u 2013.godini Žedno uho završit će uz pet stilski različitih koncerata koji će se održati na raznim lokacijama u Zagrebu u periodu od 16.11. do 07.12.2013.

Serijal koncerata u finalu žednouhe sezone započeo je 16.11. u klubu Mochvara nastupom post Rock’n’Roll/metal tria RUSSIAN CIRCLES iz Chicaga kada su predstavili svoj peti studijski album Memorial.

Russian Circles slove za bend autentičnog glazbenog stava i izričaja čime su u kratkom periodu stekli brojne fanove diljem svijeta te se etablirali na globalnoj nezavisnoj RnR sceni. Riječ je o instrumentalnom RnR zvuku koji se kreće između teških pomaknutih metal dionica, post rock melankolije sve do ambijentalnih, atmosferičnih gitarskih pejzaža.

Kada nastupaju uživo Russian Circles koriste i brojne audio efekte čime bučni i energični nastup obogaćuju slojevima zvučnih manipulacija te tako slušaoca za vrijeme koncerta odvajaju od realnosti vodeći ga u transoidne RnR krajeve.

Kao logičan nastavak na Russian circles, 19.11.u klubu KSET nastupit će ženski kanadski shogaze duo NO JOY. Jasmine White-Gluz i Laura Lloyd svoju suradnju započele su 2009. kada su imali i prvi nastup sa Grantom Hartom iz legendarnog benda HUSKER DU.

Izdavačka kuća Indian Mexican Summer prepoznaje njihov potencijal te im izdaje singl No Summer/No Joy koji se rasprodao u rekordnom roku. Do sada su snimili 2 studijska albuma, a na koncertu u Zagrebu predstavit će svoj posljednji album Wait to pleasure. Ulaznice za koncert NO JOY po pretprodajnoj cijeni od 45 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 22 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 60 kn.

Nakon dva energična RnR koncerta Žedno uho 21.11. u romantičnom kinu GRIČ predstavit će JACKSONa SCOTTa – mladog talentiranog američkog kantautora iz Sjeverne Karoline. Na koncertu u Zagrebu Jackson Scott predstavit će svježe izdan album Melbourne za Fat Possum label, koji je naišao na odlične kritike medija i publike.

Jedan od uzora Jacksona Scotta je legendarni Syd Barrett čiji se utjecaji na albumu jasno mogu uočiti, dok je sam album prožet kraut/punk/psych rock žanrovima. Zbog iznimno velike posjećenosti gotovo svih ovojesenskih koncerata Žedno uho nagrađuje vjernu publiku BESPLATNIM ulazom na koncert Jackson Scotta: uz kupljenu ulaznicu za RUSSIAN CIRCLES 16.11. te NO JOY 19.11. ulaz na koncert JACKSONA SCOTTA 21.11. će biti besplatan.

Ulaznice navedenih koncerata treba predočiti na samom ulazu u kino Grič. Svi ulaznice za koncert Jacksona Scotta mogu kupiti na ulazu u Kino Grič po cijeni od 45kn.

29.11. u kinu Grič nastupit će beogradski bend TI koji važi za jedno od najvećih pozitivnih iznenađenja na regionalnoj glazbenoj sceni što su potvrdili i gotovo rasprodanim koncertom na 14. izdanju festivala Žedno uho.

Grupu TI - psihodelični elektro pop duo iz Beograda čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Glazba grupe TI je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i ugodnih bas dionica na synthu, sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju ugodnu atmosferu lijenog kišnog popodneva provedenog sa suhe strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza. Ulaznice za koncert benda TI po pretprodajnoj cijeni od 35 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinjska 22 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 45 kn.

Kao poslasticu za kraj 2013. godine Žedno uho 7. prosinca u klubu KSET najavljuje koncert američkog post hard core benda GIRLS AGAINST BOYS. Okupili su se 1988. kao side projekt Elija Janneyja i Brendana Cantyja, bubnjara legendarnih Fugazija, koji ubrzo napušta bend i potpunosti se posvećuje radu s Fugazijem.

Poslije prvog studijski album Tropic of Scorpio, iduća tri izdaju za poznati Touch & Go Records, a posljednji studijski album You Can’t Fight What You Can’t See izlazi 2002. godine. Poznati su po tome da nastupaju sa dva basista.

Ove jeseni izlazi im The Ghost List EP koji će promovirati u Zagrebu. Ulaznice za koncert GIRLS AGAINST BOY po pretprodajnoj cijeni od 65 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinjska 22 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 80 kn.

Objavljeno 19.11.2013.

Vremeplov

Blues priča priču. Svaki redak u bluesu ima značenje.
John Lee Hooker