Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Žedno Uho u svibnju!

Žedno Uho u svibnju!Međunarodni festival aktualne glazbe – 15. festival ŽEDNO UHO održat će se u Zagrebu na različitim lokacijama od 21. do 24.05.2014.

Petnaest godina postojanog promoviranja, istraživanja nezavisne međunarodne i regionalne glazbene scene Žednouhi će proslaviti uz precizno odabrane, glavne sastojke recepta Mate Škugora: free jazz, RnR/punk/noise, moderna kompozicija, kao i elektronska glazba. Cilj ovogodišnjeg festivala je u ovim mračnim vremenima kvalitetnom glazbom razveseliti vjernu dugogodišnju Žednouhu publiku kao i mlade slobodoumne naraštaje koji su u moru šunda i kiča prepoznali prave kulturno-umjetničke vrijednosti.

Kao prvog izvođača koji će nastupiti 21. svibnja na otvaranju festivala najavljujemo jedan od trenutno najkreativnijih free jazz sastava na svijetu - DKV TRIO: Hamid Drake (perkusije), Kent Kessler (kontrabas) i Ken Vandermark (saksofon, tenor saksofon,klarinet ).

DKV trio je nastupio prije više od 12 godina u klubu KSET što je ujedno bio i prvi free jazz koncert koji je bio raspordan. Euforija koju su ova tri jazz maga napravili u klubu KSET 2002. godine je omogućila da NO JAZZ festival kasnije izraste u respektabilnu manifestaciju.
Tjedan u kome su nastupili DKV trio 2002. godine (12-16.02.2002.) osim free jazz eksplozije, donio je Zagrebu prvi i posljednji put nastup benda GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR što je u to vrijeme za Žedno uho tj. Matu Škugora bio daleko najveći koncert do tada, a izrodilo je strast i interes za veće izvođače i produkcije.

DKV trio čine tri vrsna strastvena jazz glazbenika koji su 1994. godine zasviravši zajedno ostvarili alkemijsku povezanost koja i dan danas traje, a iz čega je proizašla masa vrsnih nastupa diljem svijeta kao i tri studijska albuma i dva službena live izdanja. Pored rada u DKV triu, Hamid, Ken i Kent sviraju i surađuju sa najbitnijim jazz gazbenicima na aktualnoj jazz sceni što ukazuje na posvećenost, ljubav prema glazbi te opisuje kakav nas koncert očekuje 21. svibnja na otvaranju 15. Festivala Žedno uho; Hal Russell, Paal Nilssen-Love, Fred Anderson, David Stackenäs, Paul Lytton, Joe Morris, Ab Baars, The Ex, Marcin Oles, Axel Doerner, William Parker, Mats Gustafsson, Bartlomiej Oles, Wolter Wierbos, Joe McPhee, Zu, Peter Brötzmann, Fredrik Ljungkvist, Paul Lovens, Lasse Marhaug, Yakuza, Kevin Drumm, Don Cherry, Herbie Hancock, Pharoah Sanders, Fred Anderson, Archie Shepp , David Murray, Reggie Workman, samo su neka od njih.

Nastup DKV tria na otvaranju festivala shodno slobodnoj, strastvenoj formi glazbe koju svira ovaj fantastični trio simbolično najavljuje i ostatak line up-a koji će se postepeno otkrivati javnosti u predstojećem periodu.

Za ovu godinu Žedno uho najavljuje i limitirani broj festivalskih karata po povoljnim cijenama za najvjernije, a i najbrže ljubitelje kvalitetne glazbe. Više informacija o festivalskim ulaznicama kao i o pojedinačnim ulaznicama bit će uskoro objavljene putem medija i socijalnih mreža.

Objavljeno 08.01.2014.

Vremeplov

Mislim da je najbolji način za nešto napraviti stalno se kretati naprijed, nikada ne sumnjati i kretati se naprijed. Ako pogriješiš reci da si pogriješio…
John Frusciante (Red Hot Chili Peppers)