Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Žedno uho ugošćuje East Rodeoseptet

Žedno uho ugošćuje East RodeoseptetŽedno uho u suradnji sa Zavodom za eksperimentalni zvuk (ZEZ) 29.05. u klubu KSET ugostit će hrvatsko-talijanski glazbeno umjetnički kolektiv, avant rock i jazz izričaja - East Rodeoseptet.

Van tokova mainstream glazbe i populističkih odgovora na umjetnost već dvanaest godina na relaciji Padova – Zagreb egzistira jedan od najkreativnjih bendova u ovom dijelu Europe - East Rodeo.

Bend East Rodeo ne voli granice, linije koje definiraju, separiraju i udaljvaju stvari, ljude i ideje.

Rođeni na granici Carstva između Istoka i Zapada, East Rodeo su ključari identiteta – kao četiri iskusna igrača brzo miješaju svoje karte, nadajući se da će pri okretanju pročitati nove boje i znakove u njima.

Nazubljene ritam sekcije, hipnotički i snažni ritmovi, električni i elektronski zvuk nalik Lynchove estetike, vokal između pjevanja i teatra – neki su od glavnih stupova koji drže glazbenu strukturu East Rodeo benda, koketirajući između kompozicije i strukture.
Neobična mjerila balkanske tradicije skrivena su iza eterofonije i nestabilne poliritmije. Moć čistog rock zvuka natječe se s promjenljivom tendencijom za improvizacijom što čini svaki koncert jedinstvenim i neponovljim iskustvom.

Bend je nastao 2002. godine u Padovi (Italija) kad su braća Alen i Nenad Sinkauz zajedno s klavijaturistom Kole Laca komponirali glazbu za eksperimentalnu kazališnu trupu Tam teatromusica. Iste godine snimaju prvi album Kolo, a u sljedeće četiri godine nastupili su u mnogim kazalištima i klubovima diljem jugoistočne Europe dijeleći pozornicu s mnogim poznatim glazbenicima i umjetnicima svjetskog ranga.

2007. godine umjesto Kole Laca bendu se pridružuje Alfonso Santimone (live electronics, keys, noise) i mladi bubnjar Federico Scettri - obojica glazbenika s velikim iskustvom u eksperimentalnoj, jazz i improviziranoj glazbi, unjevši u bend svježe ideje, čime su pozitivno promijenili zvuk East Rodea u potpuno neočekivanom smjeru. Novi kvartet 2008. godine snima album Dear Violence kojeg je miksao renomirani nezavisni talijanski producent Giulio Ragno Favero (ZU, Il Teatro degli Orrori).

Ubrzo 2010. godine East Rodeo snima novi album Morning Cluster na kojem gostuju svjetski priznati glazbenici Marc Ribot, Greg Cohen i Warrem Ellis.

U novoj avanturi započetoj 2013. godine na rezidenciji Muzičkog Salona Studentskog centra u Zagrebu , kvartet East Rodeo mutirao je u septet u kojem su svirala još tri vrsna glazbenika talijanske avant jazz & rock’n’roll scene. Kvartetu su se pridružili Bittolo Bon, Bigoni i Scardino koji surađuju godinama, dokazujući svoje vještine kroz respektivne bendove -Scardinovog Orange Rooma, Bigonievoh On Dog kao i kroz zajednički projekt Crisco 3.

Rezultat prošlogodišnje suradnje East Rodea i spomenutih vrsnih glazbenika je live izdanje posljednjeg albuma Morning Cluster u izvedbi septeta koje će se uskoro pojaviti u slobodnoj prodaji .

Na koncertu u klubu KSET East Rodeo septet nastupit će u novom sastavu, a izvodit će repertoar albuma Mornig Cluster u novim aranžmanima, obogaćenim novim improviziranim dionicama.

Glazbenici koji će svirati na predstojećem prazniku za ljubitelje inovativnog modernog RnR/Jazz zvuka visoke umjetničke vrijednosti su :

Piero Bittolo Bon - alt sax, clarinet, flute
Gordan Tudor - tenor sax, alt sax
Beppe Scardino - baritone sax, bass clarinet, flute
Nenad Sinkauz - voice, el. guitar, electronics
Alfonso Santimone - piano, keyboards, live electronics
Alen Sinkauz - bass, fx
Federico Scettri – drums

Ono što nas očekuje na koncertu u KSET-u ponajbolje opisuje kritika posljednjeg albuma Morning Cluster Marc Ribota (Tom Waits, John Zorn): Influences from Sun Ra to Sonic Youth to hardcore and back. Plus they rock.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn mogu se kupiti od 16.04. u Dirty Old Shopu, Tratinjska 18 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 60 kn.

Objavljeno 21.04.2014.

Vremeplov

Volim ”male” ljude i smatram da nikada ne treba ljude razlikovati prema tome tko što radi. Jednom sam se usred noći našao na pljusku sam s neispravnim autom. I odjednom su se stvorili djelatnici riječke Čistoće i pomogli mi odgurati auto. Nemojte nikada razlikovati ljude s obzirom na znanje ili titulu jer svi smo mi - samo ljudi.
Ljubo Kostić, riječki odvjetnik