Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Zimzeleno A novo - specijal Dino Dvornik”

”Zimzeleno A novo - specijal Dino Dvornik” U prodaji je novo vinilno izdanje ”Zimzeleno A novo - specijal Dino Dvornik” nastalo kao podsjetnik na rad kralja funka Dine Dvornika i njegov utjecaj na mnoge glazbenike. Nove verzije pjesama koje se nalaze na ovom albumu snimljene su za seriju od osam glazbeno-dokumentarnih emisija o Dinu Dvorniku emitirane u travnju i svibnju 2018. na Drugom programu Hrvatskoga radija.

Riječ je o dokumentarnim emisijama u kojima je prvi put u domaćem radijskom programu, s odmakom od 10, 20 pa i 30 godina, predstavljen rad jednog glazbenika i to okupljanjem svih važnih čimbenika u nastajanju i snimanju njegovih glazbenih djela. Konkretno o suradnji s Dinom, atmosferom pod kojom su snimani njegovi albumi, kako su nastali neki od njegovih najvećih hitova, životnoj krizi, razočaranju i očekivanjima, iskrenom životu za glazbu i pozornicu, jedinstvenom osjećaju za ritam, osebujnoj interpretaciji, o značenju slatkog i kiselog načina sviranja i glazbenom samouku od kojih su mnogi suradnjom s Dinom naučili puno toga vezano za rad u studiju, snimanju i produciraju pjesama.

Sve te nikada ispričane detalje u serijalu na Drugom Turkiju su otkrili: Danijela Dvornik, Gibonni, Dragan Lukić Šegedin, Neno Belan, Davor Gobac, Ivana Banfić, Vanda Winter, Josipa Lisac, Alka Vuica, Predrag Martinjak, Željko Banić, Nenad Vilović, Mladen Baučić, Meri Jaman, Anita Valo, Mario Huljev, Darko Bakić, Damir Šomen, Gojko Tomljanović, Dejan Orešković, Silvijo Pasarić, Alan Svetopetrić i Tony Cetinski.

”Zimzeleno a novo” glazbena je akcija u kojoj su snage udružili Croatia Records i glazbena emisija Drugog programa Hrvatskoga radija, Music pub Zlatka Turkalja. Cilj ove glazbene akcije, u kojoj su do sada realizirana tri vinilna izdanja i dvostruki CD, je očuvati hrvatsku glazbenu kulturu predstavljanjem važnih autora i pjesama mlađim generacijama.

Objavljivanjem originalnih snimki te njihovih obrada u akustičnim verzijama i u interpretaciji mlađih glazbenika želi se podsjetiti na antologijske glazbene materijale, koji su u vrijeme nastanka bili korak ispred vremena i obilježili glazbenu produkciju šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća, te ih vratiti u radijske i televizijske programe.

Vinilno izdanje ”Zimzeleno a novo - Specijal Dino Dvornik” po cijeni od 130 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

Objavljeno 15.08.2018.

Vremeplov

Da... pjevam. Ali ne vidim sebe kao pjevača.
Graham Coxon