Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zion Train - Reggae glazba za 21. stoljeće

Zion Train - Reggae glazba za 21. stoljećeRiječani će 22. i 23.06. na području kampa ”Preluk” po prvi put prisustvovati dvodnevnom open-air festivalu ”Priredba”.
Za glavne zvijezde 23.06. potvrđeni su NoMeansNo i Zion Train a kao adute festivala organizatori ističu još i atraktivnu lokaciju uz samu obalu mora te popratne sportske i edukativne sadržaje.

Zion Train je zadužio reggae kulturu tako što je još početkom 90-ih godina prošlog stoljeća lansirao reggae glazba u 21. stoljeće. Zbog tog pionirskog poduhvata publika im je uzvratila tako što Zion Train ne nazivaju bendom nego fenomenom.

Osnovani od strane Percha (live dub mixing) 1990, kojem su se kasnije pridružili Molara (vokal), Tench, Cod (melodika), Hake(truba) i Forkbeard(trombon), Zion Train je uz ostale aktere na ovoj sceni postavio temelje za moderni dub zvuk i tako inspirirao mnoge recentne dub producente, uz jasnu inspiraciju svih newcomera originalnom starom školom.

Na ulicama Londona odakle dolaze oduvijek su zvuci koji su dolazili s Jamajke bili rado slušani, a uz Boba Marleya i The Clash, Zion Train su ime koje ima najveći doseg u svjetskoj promociji reggae kulture, što dovoljno govori o njihovoj veličini.

Vrlo su povezani sa alternativnom i underground kulturom od devedesetih, a također su i ‘’predvodnici’’ Roots Reggae glazbe u to doba. Jedni od najboljih live dub izvođača na pozornici prakticiraju mješati dinamičan dub zvuk sa akustičnim instrumentima i live vokalima.

Posebnost Zion Train nastupa oduvijek su bili nastupi gostiju na vokalnim dionicama, a na riječkom koncertu će im gostovati reggae vokalist Tippa Irie (poznat široj publici po MTV hitu ”Hey Mama” koji je snimio s hip-hop super grupom Black Eyed Peas) i crnoputa Njemica Marlene Johnson, mlada soul reggae zvijezda čije vrijeme tek dolazi.

Budući da u Rijeci nastupaju po prvi put promovirati će materijale sa svih albuma od debuta ”A passage to Indica” iz davne 1992. g. do novog albumu ”Live as One” koji se tek treba naći u prodaji krajem ove godine.

Diskografija:
Siren (1994)
Homegrown Fantasy (1995)
Grow Together (1996)
Love Revolutionaries (2000)
Secrets of the Animal Kingdom in Dub (2000)
Original Sounds of the Zion (2004)
Original Sounds of the Zion Remixed (2004)
Natural Wonders of the World in Dub (2005)
Passage to Indica (2005)

Link: Myspace.com/ziontrainindub

Anton Cvijić / Ana Jurčić / Artist info

Objavljeno 23.05.2007.

Vremeplov

Internet je mač s dvije oštrice. S jedne strane pruža šansu da plasiraš svoju muziku ali oduzima šansu da zaradiš na svojoj muzici.
Vladimir Janković Džet, intervju za RiRock.com