Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Živa promovira debitanski album

Živa promovira debitanski albumLucija Ivšić, na glazbenoj sceni poznatija kao osnivačica i pjevačica benda Punčke, predstavit će novi projekt ŽIVA i album prvijenac u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 29. rujna 2023.

Nakon što se u vrijeme pandemije i lockdowna preselila u Melbourne, Lucija je počela raditi na novom projektu ŽIVA. Istoimeni debitantski album odmak je od prijašnjeg rada, a pokazuje njen rast kao glazbenice i producentice, te novi početak u novoj zemlji.

Pateći od nesanice i OKP-a tijekom stvaranja albuma, Lucijin put od osjećajnih trenutaka, do coldwavea i industrial EBM zvuka predstavljen je na prvijencu. “ŽIVA” broji devet pjesama od kojih je šest pisano dvojezično, a prenose slavonske korijene i tradicionalne načine pjevanja. Album je predstavljen singlovima “Power”, “Dualism” i “Bad Blood”, koji su zavrijedili svoje mjesto na međunarodnom radijskim postajama i streaming servisima.

Recenzije nekih od najutjecajnijih australskih medija The AU Review i TripleJ hvale hipnotičke vokale, industrial zvuk, te kompoziciju i produkciju. Domaći mediji album nazivaju hrabrim, beskompromisnim i sjajnim te hvale spoj elektronike i slavonske glazbe.

Album otvara “Anything but the Night” uz teme povjerenja, zadovoljstva i sumnje u samu sebe, a slijede “Bad Blood” i “Dualism” i “Only Feeling When I’m Lost” na kojoj je tamburicu odsvirao Brane Norac. Introspektivne pjesme “Voices” i “Power” istražuje nesigurnosti i opsesivne misli, uvodeći u RnB/trip-hop i ljubavnu pjesmu “Severed Flower”, te “I Need To Let Go” i “What Now?” koja pokazuje elemente psihodeličnog rocka.

Sve pjesme je napisala, snimila i producirala Lucija Ivšić tj. ŽIVA u Melbourneu, a na aranžmanima i editiranju surađuje s Anjom Tkalec, producenticom i glazbenicom koja miksala pjesmu “I Need to Let Go”. Ostale pjesme su miksane u Londonu i Los Angelesu, a mastering potpisuje Elliot James Mulhern iz Chicaga. Album je samoizdan preko Lucijine izdavačke kuće Cereal Booking i dostupan je na svim streaming platformama.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture su 8 eura u pretprodaji, dok će na dan koncerta cijena iznositi 10 eura. Dostupne su na Entrio.hr i svim prodajnim mjestima Entria, kao i Eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima.

Objavljeno 22.08.2023.

Vremeplov

Nitko od nas ne bi uspio da nije bilo Elvisa.
Buddy Holly