Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zoran Čalić otvara novo glazbeno poglavlje

Zoran Čalić otvara novo glazbeno poglavljeZoran Čalić, jedan od najistaknutijih blues rock gitarista ovih prostora i nekadašnji gitarist grupe Majke, nakon četverogodišnje pauze izbacio je snažnu blues stvar pod imenom ”Izgubljeni trag”. (Foto:B. Galičić)

Novim singlom najavljuje svoj drugi solo album pod Dancing Bear etiketom koji će svjetlo dana ugledati 2021. godine.

Nakon debi solo albuma iz 2016. ”U moru i plamenu”, Čalić se odlučio na novu glazbenu pustolovinu pa se tako udružio s bubnjarom Enosom Kuglerom te basistom Jernejom Andrejašem. Snimanje pjesme začinili su Janez Hace, producent, skladatelj i basist iz Siddharte te Jure Lesar kao prateći vokal. Njihova sinergija rezultirala je pjesmom ”Izgubljeni trag” koja najavljuje novo poglavlje Čalićeve glazbene karijere.

Za novu pjesmu, Čalić je pronašao inspiraciju u svojoj okolini, a ne u imaginarnim situacijama. ”Ova pjesma nastala je jedne noći dok nisam mogao zaspati i kada su mi određene stvari padale na pamet. Iako za ovu pjesmu ne mogu reći da je neka revolucionarna himna ili stvar koja će promijeniti tijek glazbe kod nas, mogu reći da je dovoljno iskrena i da priča o stvarima koje su se odigrale u mom životu”, poručuje Čalić, zbog čega možemo reći da je ”Izgubljeni trag” himna realnosti koja slavi iskrene emocije.

Unatoč tome što je pjesma naizgled obavijena tamom jer progovara o emotivnoj zarobljenosti, Čalić iz ovog ”teškog bluesa” ipak izvlači samo pozitivno. ”Pjesma govori o jednom osjećaju i taj osjećaj svakodnevno dolazi iz srca i emocija. Na kraju krajeva, neka si svatko obrazloži tekst pjesme na svoj način, u tom i je ljepota glazbe, je li tako? Ipak, radi se o rock’n’rollu. Zato ne smijemo stvari shvaćati preozbiljno, probajmo provesti ovo svoje vrijeme na planeti u nekim ok odnosima s drugima te budimo iskreni i normalni”, optimistično zaključuje Zoran, koji je zaslužan za glazbu, tekst i aranžman pjesme.

Sa svojom glazbenom karijerom Zoran Čalić startao je prije gotovo 30 godina. Tijekom svog dvadesetogodišnjeg staža u Majkama, skladao je neke od najvećih hitova te grupe, kao što su pjesme ”A ti još plačeš”, ”Daj mi”, ”Dobro se osjećam”, ”Fantastična vatra”, ”Ja sam budućnost”, ”Krvarim od dosade”, ”Mene ne zanima”, ”Vrijeme da se krene” i druge. Značajan trag ostavio je i u drugim bendovima (Big Foot Mama, Elektrobuda, Gatuzo, Holder, Matchless Gift, Pokvarena Mašta), a može se pohvaliti i hvaljenim debitantskim solo albumom ”U moru i plamenu” (Dancing Bear), koji nosi reputaciju jednog od najmoćnijih izdanja domaćeg i regionalnog rocka 2016. godine. Prvijenac je objavio s projektom jednostavnog imena Zoran Čalić Band, u kojem su s njim bili i Ivo Rimc na bubnjevima, Jernej Kržić na basu te Andraž Mazi na gitari i pedal steelu.

Objavljeno 23.11.2020.

Vremeplov

Ako odustanem od nečega za mene je to znak da je tu nešto stvarno pogrešno.
Billy Corgan (Smashing Pumpkins)