Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zoran Čalić predstavio prvi singl ’U moru i plamenu’

Zoran Čalić predstavio prvi singl ’U moru i plamenu’ Zoran Čalić Band okupljen je oko gitarista koji već više od 20 godina njeguje autorski rad i ideje prepoznate kroz brojna priznanja struke i publike…(Foto:B. Galičić)

Zorana Čalića mnogi se sjećaju kao važnog člana jednog od regionalno najpoznatijih rock sastava, vinkovačkih Majki u kojem je kroz dugi niz godina ostvarivao svoje kompozitorsko umijeće te publici podario niz hitova.

Bok uz bok Čaliću u bandu djeluju još tri etablirana i talentirana glazbenika, Ivo Rimc (bubnjevi), Jernej Kržič (bas gitara) i Andraž Mazi (gitara i pedal steel).

‘U moru i plamenu’ njihov je debitantski singl kojeg objavljuju za Dancing Bear Records, a za vizual koji ga vjerno prati zaslužan je The Last Lord of Atlantis.

Glazbeni stil u kojem Zoran Čalić Band vješto pliva je rock’n’roll kroz koji se provlači psihodelična atmosfera izvučena iz dubine duše omiljenih Čalićevih žanrova: bluesa, soula i countryja kakav se može čuti kod bendova poput The Byrds ili The Beatles iz faza albuma ‘Rubber soul’, ‘Revolver’ i ‘White album’.

Iz spomenutog dugogodišnjeg autorskog razvoja Zorana Čalića, iznikla je želja za samostalnim projektom koja se napokon ostvarila početkom 2015. godine formiranjem Zoran Čalić Banda.

Zadnji koji je pristupio bandu bio je Andraž Mazi koji je izvanrednim sviračkim umijećem gitare i pedal steela upotpunio zvučnu sliku benda obojavši je u toliko željenu country nijansu, spomentu u ranijem dijelu priče.

Ono što će publiku odnijeti u svijet Zoran Čalić Banda je upravo fuzija svih spomenutih stilova na jedinstven i specifičan način gdje se retro atmosfera vođena Čalićevom energičnom vizijom i prepoznatljivim gitarističkim stilom uvlači u ono modern što glazba trenutno nudi.
Singl ‘U moru i plamenu’ najava je istoimenog albuma prvijenca čiji izlazak možemo očekivati već u jesen 2015. godine.

Objavljeno 14.07.2015.

Vremeplov

Ako me uistinu zanima to što stvaram, zanimat će i druge ljude.
John Cale