Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Arrested Development – Borci protiv neznanja, pasivizma i ugnjetavanja!

Intervju: Arrested Development – Borci protiv neznanja, pasivizma i ugnjetavanja!Glazbeni internet magazin RiRock.com donosi vam intervju sa Speechom članom skupine Arrested Development uoči njihovih koncerata u Zagrebu (07.06.) i Rijeci (09.06.)...

RiRock.com: Iako ste legendarni i dobro poznati hip-hop bend, ipak nam za početak recite nekoliko osnovnih informacija o bendu.

Speech: Kao prvo, hvala na potpori! Fanovi nas čine legendarnim, mi smo samo sa strašću napisali neke pjesme. Dolazimo iz ruralnih dijelova Atlante, SAD, a karijeru smo započeli 1987.


RiRock.com: Vrlo često uz ime band stoji ’’pozitivan, afričko orijentirani, alternativni gengsta rap bend’’. Možete li to malo pojasniti?

Speech: Mi zapravo nikad nismo voljeli izraz alternativni rap band, zato što dijeli i osvaja moć rap glazbe. Mi smo jednostavno reperi opsjednuti američkim sistemom punim rasizma, klasicizma i duboko ukorijenjenim pranjem mozga. Ono što nas čini drugačijim je to što smo među onima koji se bore protiv neznanja, pasivizma i ugnjetavanja.


RiRock.com: Koja je najčešća tema vaših pjesama? Koju poruku pokušavate poslati?

Speech: Pjesme govore o rješenjima problema koje vidimo u zajednici. Potiču stvarnost i progresivnost.


RiRock.com: Na sceni ste više od dvadeset godina. Možete li usporediti glazbenu scenu iz vremena vaših početaka sa scenom danas?

Speech: Danas je sve potpuno drugačije, gotovo ništa nije isto osim toga što ljudi i dalje vole glazbu i žele je u svojim životima.


RiRock.com: Prvi diskografski ugovor čekali ste točno 3 godine, 5 mjeseci i 2 dana. Mislite li da je danas lakše doći do ugovora i snimiti album?

Speech: Danas je puno lakše potpisati ugovor, ali je puno teže napraviti pravu karijeru zato što je ljudska moć pažnje sve manja.


RiRock.com: Bend je 1996. godine napravio četverogodišnju pauzu. Koji su bilirazlozi? Je li bilo teško vratiti se? Gledajući iz današnje perspektive, biste li je opet napravili?

Speech: Napravili bi pauzu ako bi ostali bez inspiracije, što je razlog zašto smo je napravili i tada. To je bila najbolja stvar za nas. Ja sam započeo samostalnu karijeru i to mi je donjelo neizmjernu sreću. Nije nam bio problem vratiti se na scenu, iako se još uvijek uigravamo kao band.


RiRock.com: Mogli bismo reći da su vaše zlatne godine bile sredinom 90-ih. Gdje biste se smjestili na današnjoj sceni?

Speech: Naše zlatno doba je DANAS, ako se nas pita. Sretniji smo, radimo bolje partyje i imamo veće samopouuzdanje (što se i vidi iz ovog odgovora ;) )


RiRock.com: Vaš posljednji album izašao je prošle godine. Možete li ga usporediti s ranijim izdanjima?

Speech: Novi album je emotivniji i intenzivniji, a zvuk je bolji nego na bilo kojem ranijem izdanju. To je putovanje u glazbu, mnogi fanovi se kunu u ovaj album.


RiRock.com: Jesu li ovo vaši prvi nastupi u Hrvatskoj? Znate li išta o hrvatskoj hip-hop sceni?

Speech: Ove će nam biti prvi nastupi u Hrvatskoj. Još ne znamo ništa o vašoj sceni, ali svakako pozovite izvođače da se upoznamo. Poštujemo druge umjetnike.


RiRock.com: Za kraj, pozovite ljude na vaš koncert!

Speech: Dođite na naš koncert jer inače... ;)


Miran MilićObjavljeno 23.05.2011.

Vremeplov

Ako ti tvoja okolina ne dozvoljava da sanjaš, preseli se u onu u kojoj to možeš.
Billy Idol