Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Arrested Development – Borci protiv neznanja, pasivizma i ugnjetavanja!

Intervju: Arrested Development – Borci protiv neznanja, pasivizma i ugnjetavanja!Glazbeni internet magazin RiRock.com donosi vam intervju sa Speechom članom skupine Arrested Development uoči njihovih koncerata u Zagrebu (07.06.) i Rijeci (09.06.)...

RiRock.com: Iako ste legendarni i dobro poznati hip-hop bend, ipak nam za početak recite nekoliko osnovnih informacija o bendu.

Speech: Kao prvo, hvala na potpori! Fanovi nas čine legendarnim, mi smo samo sa strašću napisali neke pjesme. Dolazimo iz ruralnih dijelova Atlante, SAD, a karijeru smo započeli 1987.


RiRock.com: Vrlo često uz ime band stoji ’’pozitivan, afričko orijentirani, alternativni gengsta rap bend’’. Možete li to malo pojasniti?

Speech: Mi zapravo nikad nismo voljeli izraz alternativni rap band, zato što dijeli i osvaja moć rap glazbe. Mi smo jednostavno reperi opsjednuti američkim sistemom punim rasizma, klasicizma i duboko ukorijenjenim pranjem mozga. Ono što nas čini drugačijim je to što smo među onima koji se bore protiv neznanja, pasivizma i ugnjetavanja.


RiRock.com: Koja je najčešća tema vaših pjesama? Koju poruku pokušavate poslati?

Speech: Pjesme govore o rješenjima problema koje vidimo u zajednici. Potiču stvarnost i progresivnost.


RiRock.com: Na sceni ste više od dvadeset godina. Možete li usporediti glazbenu scenu iz vremena vaših početaka sa scenom danas?

Speech: Danas je sve potpuno drugačije, gotovo ništa nije isto osim toga što ljudi i dalje vole glazbu i žele je u svojim životima.


RiRock.com: Prvi diskografski ugovor čekali ste točno 3 godine, 5 mjeseci i 2 dana. Mislite li da je danas lakše doći do ugovora i snimiti album?

Speech: Danas je puno lakše potpisati ugovor, ali je puno teže napraviti pravu karijeru zato što je ljudska moć pažnje sve manja.


RiRock.com: Bend je 1996. godine napravio četverogodišnju pauzu. Koji su bilirazlozi? Je li bilo teško vratiti se? Gledajući iz današnje perspektive, biste li je opet napravili?

Speech: Napravili bi pauzu ako bi ostali bez inspiracije, što je razlog zašto smo je napravili i tada. To je bila najbolja stvar za nas. Ja sam započeo samostalnu karijeru i to mi je donjelo neizmjernu sreću. Nije nam bio problem vratiti se na scenu, iako se još uvijek uigravamo kao band.


RiRock.com: Mogli bismo reći da su vaše zlatne godine bile sredinom 90-ih. Gdje biste se smjestili na današnjoj sceni?

Speech: Naše zlatno doba je DANAS, ako se nas pita. Sretniji smo, radimo bolje partyje i imamo veće samopouuzdanje (što se i vidi iz ovog odgovora ;) )


RiRock.com: Vaš posljednji album izašao je prošle godine. Možete li ga usporediti s ranijim izdanjima?

Speech: Novi album je emotivniji i intenzivniji, a zvuk je bolji nego na bilo kojem ranijem izdanju. To je putovanje u glazbu, mnogi fanovi se kunu u ovaj album.


RiRock.com: Jesu li ovo vaši prvi nastupi u Hrvatskoj? Znate li išta o hrvatskoj hip-hop sceni?

Speech: Ove će nam biti prvi nastupi u Hrvatskoj. Još ne znamo ništa o vašoj sceni, ali svakako pozovite izvođače da se upoznamo. Poštujemo druge umjetnike.


RiRock.com: Za kraj, pozovite ljude na vaš koncert!

Speech: Dođite na naš koncert jer inače... ;)


Miran MilićObjavljeno 23.05.2011.

Vremeplov

Kažu da živim brzim životom. Možda mi se samo sviđa brz način života. Ne bih ga se odrekao za ništa na svijetu. Neće trajati zauvijek, ali uspomene hoće.
Dennis Wilson (The Beach Boys)