Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Boris Štok - ”U kreativnom smislu sve je odlično!”

Intervju: Boris Štok - ”U kreativnom smislu sve je odlično!”Nastavljamo s razgovorima s glazbenicima u karanteni. U prvom smo razgovoru saznali što o epidemiji misle kantautorica Zvonka Obajdin i basist Mislav Kurspahić, a danas vam Boris Štok otkriva kako mu izgleda dan kod kuće. (Foto: V Tataj)

RiRock.com: S pojavom korona virusa i kod nas su se počele provoditi mjere zaštite. Koncerti su otkazani, probe se ne održavaju, zatvorene su škole, vrtići. Živimo u za sve nas potpuno nestvarnom periodu i svatko se sa ovom situacijom nosi na svoj način. Koja je bila tvoja prva reakcija na novonastalu situaciju?

Boris: Pretpostavljam kao i ostatka svijeta, ludilo totalno! Sve mi je i danas kao u nekom balonu. U početku ublažavaš ozbiljnost situacije, a onda se suočiš s novom stvarnošću i prilagodiš se koliko možeš. Osobno, imam sreću: zdrav sam, familija mi je blizu, imam posao i radim od kuće, pa me ova situacija nije toliko uzdrmala.


RiRock.com: Što ti kao glazbeniku najteže pada?

Boris: Najteže mi pada što nema svirki, snimanja, druženja. No, u svemu ovome ima i nekih pozitivnih stvari, uzeo sam opet gitaru u ruke i počeo raditi pjesme na onaj klasičan način.


RiRock.com: Koliko često sviraš, pišeš, stvaraš sada kada su nam se svima životne okolnosti bitno promijenile?

Boris: Redovito, svakih par dana napišem neki tekst, skladam glazbu …pa ako mi se svidi nazovem Darka i Mateja i krenem raditi ozbiljno, snimiti u studio. Nadam se imati i probe s ostatkom benda samo da se dozvole slobodna kretanja.


RiRock.com: Koliko i kako utječe ovo stanje na tvoj kreativan rad?

Boris: U kreativnom smislu sve je odlično, napravio sam nekoliko pjesama. Imam hrpu stvari koje su na stand by, poput snimanja spotova i promotivnih aktivnosti, završavam album i to me jako veseli.


RiRock.com: Što radiš kada ne pišeš pjesme?

Boris: Uz posao koji radim od kuće, djevojka i ja smo prvih par tjedana prefarbali stan, počistili sve, pospremali itd. Trudim se biti aktivan, pa vježbam, obiđem roditelje, brata, familiju.


RiRock.com: Možeš li našim čitateljima preporučiti neku knjigu ili film?

Boris: Naravno, od serija: „Outsider“, „Little fires everywhere“ ...a knjiga: „Pokoravanje“ M.Houellebecq.

RiRock.com: Hvala ti na razgovoru!
ASPaulić

Objavljeno 05.05.2020.

Vremeplov

Mi sviramo puno alternativniju muziku gledajući i na scenu vani, a kamoli ovdje gdje su mediji spremni zadnji mainstream proglasiti alternativom...
Hrvoje Karabajić (Hesus Attor), intervju za RiRock.com