Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Driving Mrs. Satan –‘ Volim svirati u zemljama gdje je glazba uvijek vrlo važna stvar’

Intervju: Driving Mrs. Satan –‘ Volim svirati u zemljama gdje je glazba uvijek vrlo važna stvar’Driving Mrs. Satan su talijansko- engleski pop /metal kvartet. 2013. godine snimili su debi album ’Popscotch’. Poznati heavy metal hitovi dobili su novi format, obrade na akustičnim instrumentima s predivnim ženskim vokalom.

Iron Maiden, Black Sabbath ali i Slayer nikada nisu zvučali “ovako” simpatično. Idejni tvorac projekta GiacomoPedinni (kontrabas) u intervjuu za RiRock.com otkriva nam zašto je došlo do promjene članova, koji su planovi za budućnost i kako je izgledao njihov prvi posjet Hrvatskoj.

Driving Mrs. Satan su za kratko vrijeme uspjeli osvojiti srca publike širom svijeta ali i neka poznata imena iz glazbenog svijeta su postali njihovi fanovi. Raspored njihovih koncerata u bliskoj budućnosti izgleda ovako: 02. 07. su u Pazinu, 03.07. na Lent Festivalu i 06. 07.SubartFestivaluu Sloveniji.

RiRock.com: Driving Mrs Satan je počeo kao trio ali sada ste četvorka, čak s nekim novim licima. Razlog promjene su ”kreativne razlike” ili je opet nešto drugo u pitanju?

DMS: Svatko ima svoje obveze, tako da, sada smo četvorka, Valerio je na gitari a Antonio na bubnjevima.


RiRock.com: Koliko su pjesme drugačije na koncertima od njihovih verzija na albumu?

DMS: Volimo malo improvizirati na koncertima ali većina pjesama ima slične aranžmane koje možete čuti i na albumu. Ljubitelji smo improvizacije i trudimo se da svaki koncert bude drugačiji od prethodnog.


RiRock.com: Na koncertima svirate samo pjesme s albuma ili ima i drugih pjesama?

DMS: Sviramo sve pjesme s albuma ali ima i nekih novih. Na ovoj turneji svirali smo 50 ili 60 koncerta tako da smo imali vremena uvježbati nove pjesme za naš sljedeći album.


RiRock.com: Za novi album radite samo obrade ili će postojati i autorski materijal?

DMS: Da, biti će samo obrade na sljedećem albumu, još uvijek ima dosta pjesama koje želim odsvirati. Heavy metal osamdesetih je razdoblje s mnogo lijepih pjesama i predivnih bendova.


RiRock.com: Postava koja svira na turneji snimit će i album?

DMS: Da ovo je nova postava koja snima drugi album. Vrlo sam sretan zbog toga jer je energija između nas odlična. Ali bit će i nekih glazbenika koji su svirali na ’Popscotch’.


RiRock.com: Hoće li biti nekih gostiju na albumu?

DMS: Hmmmm !? Da ... bit će nekih gostiju ... ali ne mogu o tome pričati. Bit će to malo iznenađenje !!! Kada smo pitali neke naše buduće goste da sudjeluju na novom albumu oni su već znali za nas i za naš ’Popscotch’ album I rado su pristali. Za sada mogu kazati da se nadam dobroj suradnji.


RiRock.com: S ’Popscotch’ ste doživjeli veliki uspjeh! Legendarni britanski radio voditelj i novinar Nicky Horne je vrtio Driving Mrs. Satan u svojoj emisiji na Team Rock Radio. Kakva je bila Vaša reakcija na sve to, da li ste očekivali uspjeh?

DMS: Ne znam, stvarno ne znam… Od početka smo bili sigurni da radimo nešto dobro i čvrsto smo vjerovali u to. To je naša tajna. Neočekivano mnogo poštovanja smo dobili. Naša reakcija je bila: Fantastično!


RiRock.com: Jesu li vas kontaktirali bendovi čije ste pjesme obradili?

DMS: Da, Michael Weikath iz Helloween je napisao lijep tekst o nama, čak i Dan Spitz iz Anthrax-a ... a tu je i Nikki Sixx ... ali to je neka druga priča.


RiRock.com: Kako su fanovi na turneji reagirali, neki od njih su se , pretpostavljam, prvi put susreli s Driving Mrs. Satan?

DMS: Poslije koncerata uvijek je bilo samo pozitivne kritike, ponekad ljudi nisu znali da su to heavy metal obrade tako da su na glazbu i tekstove reagirali na drugačiji način. Čudno je primjerice, svirali smo u Metal klubu gdje su dva dana prije nas svirali Obituary i Sodom. I bili smo malo uplašeni ... ali ipak smo dobili samo aplauze, osmijehe i poneku suzu ...


RiRock.com: Kako je protekao nastup u Hrvatskoj?

DMS: Fantastično, svirali smo u Vintage Industrial Baru (Zagreb, 13 veljače), publika nas je vrlo toplo primila, osjećali smo se vrlo prijateljski s ljudima. Voliim svirati u zemljama gdje je glazba uvijek vrlo važna stvar i nadam se da ćemo se brzo vratiti.
Da,u srpnju smo na Lent Festivalu (Maribor, Slovenia 03. srpnja) i uskoro se vraćamo u Hrvatsku.


RiRock.com: Znam da nije baš jednostavno da bendovi iz Europe sviraju i objavljuju u
Americi. Je li ’Popscotch’ u bilo kojem formatu dostupan tamo i da li postoje planovi za eventualnu turneju?

DMS: Jako je teško svirati u Americi. Za sada je to samo san, ali tko zna ... Mislim da će novi album i ’Popscotch’ također biti dostupni i tamo. Planove na žalost nemamo.


RiRock.com: Kako ti se čini stanje heavy metal-a danas?

DMS: Volio bih čuti više melodije, to mi nedostaje. Fali mi taj stari rock’n roll vajb, ta energija. Previše je vrištanja, režanja i bijesa. Ali to je samo moje mišljenje. Previše je konformizma.


RiRock.com: Jesi li čuo za japansku pop / metal senzaciju Babymetal i sviđali vam se taj koncept?

DMS: Čuo sam za Babymetal. Vidio sam samo neke snimke na youtube i mislim da je odlična ideja.


RiRock.com: Ne znam jesi li otvoren za sugestije, ali s talentom koji ima Claudia Sorvillo (vokal – prim.) mislim da bi obrada ”Under preasure” (Queen & David Bowie) bila odlična u Driving Mrs. Satan stilu!

DMS: Danas sam slušao tu pjesmu ... Mike da li si ti vidovit!?


RiRock.com: Hvala, trudim se. Nakon dvogodišnje turneje s bendom je li Claudia Sorvillo (pjevačica) konačno počela slušati heavy metal?

DMS: Ha ha ha ... I dalje uči. Ali moram reći da njoj heavy metal i rock nisu totalno strani. Jedan od njezinih omiljenih bendova su Fates Warning. Može ti ispričati svoju vezu s jednim od albuma Cannibal Corpse! Vidjet ćeš o čemu se radi kada je budeš pitao.


RiRock.com: Za sada Hvala na razgovoru..

DMS: Hvala tebi i vidimo se na nekom koncertu - pozdrav svim čitateljima RiRock.com.


Mike Stankovich

Objavljeno 17.06.2015.

Vremeplov

Ja sam pravi buntovnik s razlogom.
Nina Simone