Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Ivanka Mazurkijević - ’’To je sve bilo i ostalo ljubavna igra’’

Intervju: Ivanka Mazurkijević - ’’To je sve bilo i ostalo ljubavna igra’’ U iščekivanju ovogodišnjeg Hartera festivala koji nudi nastupe mnogih etabliranih izvođača poput Groove Armade, Let-a 3, Kawasaki 3P-a, Elementala, Stampeda, Kuzme & Shake Zulu odlučili smo porazgovarati s Ivankom Mazurkijević i saznati više o njenom glazbenom putu.

RiRock.com: Kažu da se ljubav prema glazbi razvija još u djetinjstvu. Otkrijte nam tajnu uz kakvu je glazbu odrastala mala Ivanka!

Ivanka: Moji roditelji, posebno tata, svirao je i pjevao 24/7 ... U Njemačkoj se slušao žešći zvuk, a u ljetnim mjesecima Bosna i sevdah... Kasnije Turopolje ...


RiRock.com: Jeste li već u djetinjstvu imali određene glazbene favorite, uzore?

Ivanka: Naravno, to su bili tata i mama.


RiRock.com : Koji događaj je po Vama bio ozbiljan početak bavljenja glazbom?

Ivanka: Nemam trenutak, to je sve bilo i ostalo ljubavna igra. Mada me neki pokušavaju uvjeriti u drugo.


RiRock.com: Kada ste shvatili da će Vam bavljenje glazbom postati sastavni dio života?

Ivanka: Evo, možda, mada iskreno nije bilo namjerno, trenutak prije desetak godina kad sam ”uočila” da cijelu godinu živim isključivo od svoje autorske glazbe. Divan osjećaj. Mada sam jako voljela biti i voditeljica i ”glumica” u nekim dječijim predstavama. Posebno Šišova ”Bembo” priča i ”Crtančica” od genijalne Ane Savić Gecan u periodu ekstaze oko ”Scene Gorica” i moje ravnateljice/adored Senke Bulić. A sad, sjetih se i ”Dizalice” i te genijalne ekipe ... Malo sam odlutala ...


RiRock.com: Može se zaključiti da nemate straha pred kamerama te ste i u svojoj ulozi voditeljice bila vrlo prirodna i spontana. Što Vam je ostalo u sjećanju kao najvrijednije iskustvo iz te uloge?

Ivanka: Voditeljstvo me odvelo među neke divne ljude i situacije koje ne bih dohvatila svojim stilom glazbe. Jako mi se sviđalo pričati i za to biti ugodno plaćena.
Ima puno emisija koje su mi ostale u super sjećanju. Pjevanje s Jasnom Bilušić na ”Čarobnoj ploči”, ”Dobro jutro Hrvatska”, ”Interijeri”. Uvijek neka super ekipa. Iz ”Dizalice” su mi ostala i doživotna prijateljstva s Ivanom Legati, Ledom Festini, Domagojem Novokmetom.


RiRock.com: Okušali ste se i kao glumica u serijama.

Ivanka: O, to je zbilja bilo trenutak, smješno mi je to i spominjati. To nije bilo tri dana u životu. Bila sam i radijska voditeljica i to mi isto nije pasalo. I konobarica. To je pasalo.


RiRock.com : Iako je Vaša bazna grupa Stampedo, rado ste surađivali i s drugim glazbenicima poput Mile Kekina. Kako je bilo raditi s Miletom?

Ivanka: On je moj doživotni robija/frend! Mi se poznamo s Filozofskog i nije bilo uopće vezano uz glazbu. Super je raditi s Miletom. On je užasno pametna, dobra i genijalna osoba.

RiRock.com: Koja je razlika između rada u vlastitom bendu i suradnje s kolegama? Ima li neki recept za dobru suradnju?

Ivanka: Nema razlike, sve što radiš s ljudima ovisi o zajedničkoj energiji tih osoba plus trenutak, plus astrologija, plus karma, plus numerologija plus metereologija!
Ili uspije ili ne. Mnoge suradnje nisu rezultirale megahitovima, no sjećanje na rad s tim ljudima je moj sretan život.


RiRock.com: Stampedo je uvijek koketirao s kazališnom teatralnošću u nastupima pa Vaš angažman u kazalištu nije bio iznenađenje za one koji prate Vaš rad. Koliki je to bio odmak od onoga što ste do tada radili?

Ivanka: Pa, nije bilo iznenađenja, ali raditi sa Senkom Bulić, Paolom Magellijem, Ivicom Buljanom, Vlatkom Vorkapić, Tomislavom Mršićem .... I mnogi drugi, za mene, vrhunski profesionalci svog žanra ostavili su neizbrisiv trag na mom djelovanju. Stampedo je kroz sve te predstave još više oslobodio energiju ”vokala a,e,i,o,u”.
Što se tiče Magellija, pjevam deset godina barem u dvije predstave godišnje. Kad me nazove srce mi se zaustavi koliko volim njegovu energiju i njegovu cijelu ekipu, priču. Sve!


RiRock.com: Na red je došla i filmska glazba. Dok je stvaranje kvalitetnog albuma pokušaj da se sve pjesme na njemu uklope u priču koju glazbenik želi ispričati i potencijalnom slušatelju prenesu određene emocije, rad na filmskoj glazbi čini mi se još kompleksnijim. Da ne spominjemo činjnicu da se ovdje pokušava ispričati nečija tuđa priča kroz glazbu koja može stajati i sama za sebe. Pretpostavljam da Vam je to jedno od važnijih iskustava u životu.

Ivanka: Naravno, to ste dobro detektirali. Sloboda autora se u kontaktu sa ”slobodom” drugog autora ili sljubi ili ne. Mi smo imali puuuuuno sreće.
Iskreno, ja sam profesorica no ne glazbe i imam strašan respekt prema skladateljima. Autor sam i to u kombinaciji s Damirom Martinovićem Mrletom ili Stankom Kovačićem.


RiRock.com: Kazalište, film,vlastiti bend, a sad i suradnja s Mrletom... Što Vas je potaknulo na formiranje Mr.Lee&IvaneSky?

Ivanka: S obzirom na desetak predstava i dva filma dogodila se neka ”kritična masa” pjesama koje su nas ljudi, znajući da se ne bojimo nastupati, zamolili da izvedemo u živo. Sretna okolnost je Mrletova profesionalnost, muzička genijalnost i njegovo društvo koje je željelo svirati s nama. Vava, Dražen Baljak, Ivan Bojčić Bin, Ivan Valušek su nam se pridružili i štipnem se svako malo ... Je li to mogućeee ...


RiRock.com: Gdje vas možemo čuti?

Ivanka: Sljedeći koncert je u Zagrebu još u dogovoru, Split, možda još jednom u Rijeci. Ali idite na našu face stranicu ”Mr.Lee&Ivanesky”, tamo sve piše!


RiRock.com: Što se trenutno događa sa Stampedom? Pripremate li kakve svirke?

Ivanka: Evo, ”Hartera” 18.9. kod vas u Rijeci i 04.10. ”Judino drvo” u Splitu, oba nas vesele preludo. Harteru cijenim već cijelo stoljeće a ”Judino drvo” je genijalno mjesto i biti će i buvljak i veselim se tome. Nadam se da ću prodavati i poklanjati.


RiRock.com: A sad nekoliko brzopoteznih. Da niste u Lijepoj našoj koju biste zemlju izabrala za život?

Ivanka: Njemačku, Tajland, Italiju, Englesku ... Ameriku


RiRock.com: Koja Vam pjesma nikada ne dosadi koliko god ste je puta čuli?

Ivanka: Ima ih: ’’Midnight Train’’, ’’True Colours’’, ’’Playground’’ ... ’’Zadnje riječi’’, ’’Kina’’...


RiRock.com: Koja je zadnja knjiga koja Vas je oduševila dok ste je čitali?

Ivanka: Autobiografija: ’’Raskalašeni Brando’’.


RiRock.com: Idealan odmor?

Ivanka: Gdje drugi pospremaju, kuhaju i postoji bazen olimpijske veličine. Ako je more ... divno. A planina isto.


RiRock.com: Stvar u svom životu koju bi promijenila da možete?

Ivanka: Još slobodnije ... Slobode!


RiRock.com: Nešto što želite u skoroj budučnosti naučiti?

Ivanka: Još neki jezik, razumljivi. Talijanski.


RiRock.com: Koji vas je mlađi glazbenik ili bend u zadnje vrijeme ugodno iznenadio?

Ivanka: Ima puno. Morso! Mort! Sve na M.


RiRock.com: I za kraj poruka svim mladim glazbenicima na početku njihovog puta...

Ivanka: Putujte ugodno no radite, snimajte i svirajte svuda ... Uživajte! Inače ne završi dobro. Vidite da ni Huljić nije zadovoljan.
Hvala na razgovoru i vidimo se uskoro!


RiRock.com: Hvala Vama!


AS Paulić
Objavljeno 09.09.2015.

Vremeplov

Ljubav je jača od pravde.
Sting