Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Koje ćemo trenutke pamtiti? (I dio)

Intervju: Koje ćemo trenutke pamtiti? (I dio)U ovom ’blic’ intervjuu, riječki vam glazbenici otkrivaju koje će trenutke ove 2011. godine pamtiti po dobru i velikim ostvarenjima te što ih čeka u novoj godini...

RiRock.com: Kada bi se osvrnuo na tekuću godinu koji bi trenutak u vašoj glazbenoj karijeri izdvojio kao vrlo značajan?

Lado Bartoniček: Objavljivanje dvaju singlova i videa : ”Krhotina” i ”Uspomena” Darka Rundeka.

Onli tu: Značajno je da nas dva dišemo kao jedan i da uživamo u stvaranju dobre glazbe koju ćete uskoro ćuti....

mr. Dis & prof. Tune: Trenutak u kojem smo zaključili da Distune promotion mora biti taj koji će napokon glazbenu scenu ovog grada izvući iz prosječnosti, sivila i učmalosti. Taj trenutak će u bliskoj budućnosti promijeniti sliku riječke glazbene scene.

Vegi (Invert): U tekućoj godini nismo pretjerano puno svirali, što zbog toga što su nam dvoje članova većinu vremena odsutni, te zbog krize u glazbenoj industriji; prije se puno više sviralo i puno je više ljudi dolazilo na koncerte! Za nas značajna stvar u 2011. godini je ta što smo napokon izdali svoj prvi album nakon dugotrajnog snimanja i miksanja!

Vedran Križan: Koncert Neno Belan&Fiumens u Domu Sportova, sviramo jako puno koncerata, ali taj je emotivno bio baš jak.


RiRock.com: Kojim se ostvarenjem u 2011. godini najviše ponosite?

Lado Bartoniček: Završavanjem novog albuma ”Pričaj mi” za 2012.

Onli tu: Pjesmom cupcake napravljenu za slastičarnu cukerin.

mr. Dis & prof. Tune: Nekoliko koncerata bendova koje smo organizirali, a koje ne bi nikad vidjeli u svom gradu da nismo. Zahvalni smo sami sebi radi toga. Hvala!

Vegi (Invert): Najviše se ponosimo našim prvim albumom ”Where’s the problem?”, koji je dobio izvrsne kritike iz struke i glazbenih recenzenata.

Vedran Križan: Izašao je napokon ”Manofon” 2, cd koji smo dugo i strpljivo radili.


RiRock.com: Koji bi događaj na riječkoj glazbenoj sceni izdvojili kao onaj po kojem će se pamtiti 2011.?

Lado Bartoniček: Nepostoji takav :D ( osim onaj pod točkom br. 1).

Onli tu: Mislimo da nije neko bajkovito vrijeme pa tako i nema baš nekih podhvata za pamćenje, ali jako cijenimo rad svih na riječkoj pa i na široj cijelini. Sve je to veliki entuzijazam , veliki rad , odricanje i to treba cijeniti. To su sve događaji, nažalost ljudima je događaj danas kada nekome ispadne cica na tv-u kao slučajno, pa se radi veliki spektakl oko toga. Totalno nam je iskrivljena percepcija vrijednosti u društvu te mislimo da bi imali puno pravih događaja u 2012-oj moramo se svi angažirati da bilo kakvim utjecajem, vlastitim ponašanjem, pozitivnom vibrom, radom i znanjem te iste sada iskrivljene vrijednosti probamo dovesti u normalni kolosjek.

mr. Dis & prof. Tune: Na žalost niti jedan.

Vegi (Invert): Čini mi se kako je cijela scena zaspale, ne samo riječka nego hrvatska, tako da nebih mogao izdvojiti neki događaj na riječkoj sceni koji je oblilježio 2011.-tu godinu osim da mi je drago vidit da RiRock festival ide dalje jer je to dobra prilika mladim i novim bendovima da se dokažu i zasviraju svoju prvu svirku.

Vedran Križan: Mislim da je to večer reuniona Unlogic Skilla, Slama i saliona, te izdavanje knjige ’Rijecke rock himne’.


RiRock.com: Što planirate za sljedeću godinu?

Lado Bartoniček: Koncertnu promociju novog albuma koja se podudara sa obljetnicom. Deset godina Atmospherica!

Onli tu: U tijeku je snimanje demo albuma pa kroz 2012 i snimanje pravog.
mr. Dis & prof. Tune: Ispraviti ovo pod 3.

Vegi (Invert): Nemamo nekih planova, nastojat ćemo svirat što više, koliko nam vrijeme i obveze dopuste.

Vedran Križan: Puno dobrih koncerata, nadam se.


RiRock.com: Što biste poželjeli čitateljima glazbenog internet magazina RiRock.com?

Lado Bartoniček: Da mu i dalje ostanu vjerni ;.

Onli tu: Slušajte glazbu sa razumijevanjem, slušajte albume , a ne samo hitove. Dopustite mjuzi da vas osvoji energijom, melodijom, idejama....
Pogasite tv i umjesto buljenja u isprazne serije ubojstava i glupog humora poslušajte i dajte šansu nekom novom izvođaču da vas osvoji. Poslušajte cijeli album.

mr. Dis & prof. Tune: Prestanite čitati muzičke portale i polu portale, gledati jubito i gljiviti kako ništa ne valja. Koncert je vrhunac glazbene umjetnosti. Čak i onaj najlošiji. Ali to možete saznati samo na jedan način, a taj nije na facebooku.

Vegi (Invert): Invert želi svim čitateljima RiRock.com-a sretnu 2012. godinu, puno ljubavi i zdravlja, i da bude bolja nego prethodne godine.

Vedran Križan: Što više pozitivne energije.


Anamarija Simčić Paulić

Objavljeno 28.12.2011.

Vremeplov

Možda vam je poznato da neki antropolozi smatraju glazbu prvim od svih umjetničkih načina izražavanja ljudske rase, koji je uobličen još u vremenima davno prije naprednih civilizacija Maya, Egipta, Sumera... još tamo u pećinama, dok su ljudska bića mumljala i žvakala meso životinja i pripadnika suparničkih plemena.
Luda Furlan Zaborac (The Bambi Molesters)