Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Koje ćemo trenutke pamtiti? (II dio)

Intervju: Koje ćemo trenutke pamtiti? (II dio)U ovom ’blic’ intervjuu, riječki vam glazbenici otkrivaju koje će trenutke ove 2011. godine pamtiti po dobru i velikim ostvarenjima te što ih čeka u novoj godini...

RiRock.com: Kada bi se osvrnuo na tekuću godinu koji bi trenutak u vašoj glazbenoj karijeri izdvojio kao vrlo značajan?

Vava Simcich: Što se mene konkretno tiče nisam imao nikakvih posebnih istupa tijekom ove godine koja je na izdisaju. Imao sam premalo nastupa, to me uopće ne veseli. Cure, ENI, su objavile peti album na kojem sudjelujem kao autor, i tek povremeno kao svirač. Doduše, radio sam, naravno, na svojoj novoj ploči, koja se zove Cinemascope Blues, ubrzo je objavljuje Dallas i posljednja je u ovoj mojoj ambijentalnoj fazi, a također sam producirao i debi album riječkog alter kantautora The Anta, o kojem će tek biti riječi, jer takvo što se nije još čulo u hrvatskim okvirima diskografije.

Hrvoje (Hesus Attor): Dolazak novog bubnjara Pedro De Carbonea bi svakako stavio na prvo mjesto. Pošto živimo u relativno malom gradu i sviramo podosta specifičnu I tehnički tešku muziku, a naći bubnjara koji to može, želi i super svira, ogromna je stvar. Živio Pedro i hvala mu!

Boris (Quassar): ”Tuborg turneja” i nastup u Varaždinu na Špancirfestu kao predgrupa Morcheebi.

Filip (Quassar): Nastup ispred Morcheebe i komentari publike nakon njega.

Hrvoje (Quassar): Tuborg tour.

Sergej (Quassar): nastup u Varaždinu na Špancirfestu kao predgrupa Morcheebi.


RiRock.com: Kojim se ostvarenjem u 2011. godini najviše ponosite?

Vava Simcich: Svakako sam najiskrenije dirnut načinom kako je Kizo (Zoran Žmirić) opisao i doživio neke od riječkih pjesama u svojoj svježe objavljenoj knjizi. Dakako, pisao je iz subjektivnog rakursa, pa stoga i njegov naslov obiluje kontroverznim odlukama što uvrstiti u tu svojevrsnu enciklopediju riječkog rocka, a što ne, no, toliku preciznost u istraživanju i predanost cilju može se vidjeti tek u znanstvenika. A on je toj materiji pristupio upravo tako.

Hrvoje (Hesus Attor): Našim drugim službenim izdanjem pod nazivom “Señorai” koje je zašlo u obliku digitalnog EPa za Geenger Records i naravno koncertnom promocijom koja je usljedila nakon toga. Uz već dobro utabanu stazu kroz Hrvatsku, Italiju, Srbiju, Sloveniju, Makedoniju, po prvi puta smo posjetili Austriju i Bugarsku, doduše trebali smo i do Grčke, ali eto to budemo neki drugi put.Uglavnom ta 2011. bila je dobra godina za nas.

Boris (Quassar): Dobrim live nastupima i snimanju novih pjesama na engleskom jeziku.

Filip(Quassar): Mogućnost kupnje našeg albuma na Amazonu.

Hrvoje(Quassar): Ulazak u studio i snimanje novih stvari na engleskom jeziku.

Sergej(Quassar): Snimljene 3 pjesme sa tekstom na engleskom jeziku.


RiRock.com: Koji bi događaj na riječkoj glazbenoj sceni izdvojili kao onaj po kojem će se pamtiti 2011.?

Vava Simcich: Osim Kizotove knjige? Hmm, možda objavu dva dobra rock albuma, Diskurzovu ’Novu stvarnost’ (koja me je posebice razveselila jer su uključili na album obradu Borghesije), Hesus Attorov ’Senorai’. Oh, gotovo sam zaboravio na fantastičan album ’One Eon’ od Fathera, koja je nesretno objavljena krajem prošle godine i tako se našao u nekakvom vremenskom limbu. I dakako, pop proizvod ’Crna kutija’ je pravi raritet u recentnoj domaćoj proizvodnji.

Hrvoje (Hesus Attor): Iskreno, tako nekog velikog pojedinačnog događaja koji bi obilježio cijelu godinu, ne mogu se sjetiti.U drugu ruku spomenuo bih booking agenciju Distune Promotion koji su u Rijeku konačno počeli dovlačiti poznata i manje poznata imena iz svijeta underground glazbe. Po meni su ti njihovi koncerti svakako obilježili 2011. a nadam se da nisam jedini kome je to tako.Takvi koncerti i dešavanja bi trebali utjecati na riječke glazbenike i riječane općenito, te im otvoriti vidike za malo šire i experimentalnije muzičke žanrove. Na jednom od njihovih koncerata vidjeli smo i upoznali Asheraah, mladi riječki post rock/sludge band koji nam je odmah zapeo za oko i uho i sa kojima smo zajedno organizirali i odsvirali posljednju mini turneju za ovu godinu. Hvala im i na tome.

Boris (Quassar): 2 cellos ostvaruju suradnje sa svjetskim glazbenicima poput Elton Johna , nastup Stereo mc u Stereo klubu.

Filip (Quassar): Father ’One Eon’.

Hrvoje(Quassar): Father izdao album.

Sergej (Quassar) : Walter et Les Mandrills.


RiRock.com: Što planirate za sljedeću godinu?

Vava Simcich: Nadam se dočekati objavu albuma The Anta, kao i grupe Moskva, oni su moji javni favoriti lokalne demo scene. U veljači započinjem svoju 18-mjesečnu turneju, Absolutely Uncool&Charmless, tijekom koje ću ravnomjerno predstaviti posljednje ambijent-rock albume, ’Soundtrack’, ’Poljubac je izdaja’ i ’Cinemascope blues’.

Hrvoje (Hesus Attor): Već smo počeli sa razrađivanjem novih ideja i pjesama i mislim da bi na proljeće 2012. trebali ući u studio i početi snimati naš novi album, koji planiramo izdati krajem te iste godine. Od jeseni 2012. te kroz cijelu 2013. mislimo samo raditi koncerte i turneje. To je recimo taj neki dugoročni plan i ako bude išlo kako smo to mi zamislili ne bi trebalo biti većih odstupanja.

Boris (Quassar): Raditi na novome materijalu, snimiti i izdati nove pjesme.

Filip (Quassar): Slijedeća godina je u biti početak ”petoljetke”, ali najvažnije je završiti engleski demo i krenuti kontaktirati PR agente, početi raditi nove stvari na hrvatskom...

Hrvoje (Quassar): Pokušaj ”proboja” na vanjsko trzište.

Sergej (Quassar): Priprema materijala za novi album.


RiRock.com: Što biste poželjeli čitateljima glazbenog internet magazina RiRock.com?

Vava Simcich: Držite vaše kursore na ovoj web adresi jer vam donosi izuzetno važne i potpuno ekskluzivne informacije. Također, da vam nastupna godina bude manje stresna, a više uzbudljiva, i to na svim poljima, od otkrivanja nove i stare muzike, do beskompromisne potrage za najboljim smjerom u vašem životu, kako ljubavnom tako i poslovnom. Jer, znate, pitanje je dal ćete se ikada više reinkarnirati u ovako fantastičnom obličju. Unatoč uobičajenim kršćanskim obećanjima.

Hrvoje (Hesus Attor): Da slušaju puno dobrih i raznolikih bandova (uostalom i nas ;)), da također posjećuju raznolike koncerte i da se ne izvlače na onu staru kako se u Rijeci nikad ništa ne dešava, jer to nije istina. Dešava se, dešava i neka izvole izvući tu svoju ljenu dupad van! Naravno neka budu zdravi i veseli !

Boris(Quassar): Puno dobre zabave!

Filip (Quassar) : Puno dobre glazbe!

Hrvoje (Quassar) : Sretnu novu!

Sergej (Quassar): Slušajte Quasarr!


Anamarija Simčić Paulić

Objavljeno 30.12.2011.

Vremeplov

Ponesi glazbu daleko od mjesta gdje si je našao... bar tako kažu stari blueseri.
Miroslav Evačić