Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Merfolk ’Želimo guštati u vlastitoj kreativnosti’

Intervju: Merfolk ’Želimo guštati u vlastitoj kreativnosti’Predstavljamo vam Merfolk rock bend iz Malog Lošinja koji postoji tek nešto manje od godinu dana a iza sebe ima već dvije titule pobjednika na festivalima u Lastovu i Širokom Brijegu...


RiRock.com: Za početak nam recite nekoliko osnovnih informacija o bendu.

Tomi: Bend Merfolk postoji svega 10 mjeseci. Živimo i radimo na otoku Lošinju. Četvero nas je ,Gale-gitara, Renato-vokal, Hans-bas, Tomi-bubanj. Sviramo rock,groovie rock,prljav i šuštav.Tekstovi su na hrvatskom i govore o nama kakvi jesmo i o svijetu kakav je. Svi smo svirali u bendovima,međutim došlo je do nekih razlaza pa smo se okupili mi da bi na kraju eksplodirali.


RiRock.com: Koji su bendovi najviše utjecali na vašu glazbu?

Tomi: Šaroliko je to ali...Stoogies, Doors, Joy Division, Motorhead, Fugazzi, Sonic Youth, Alice In Chains, EKV, Tool, Disciplin a Kitchme, Nomeansno, RATM ... ima ih puno.


RiRock.com: Ovako na brzinu, reci mi top 5 tvojih najboljih pjesama, svjetskih.

Tomi: Nemam pojma....stvarno ne znam ima ih više od 5......


RiRock.com: Što mislite o trenutnoj riječkoj glazbenoj sceni, imali prostora i sluha za nove bendove?

Tomi: Riječka glazbena scena je uvijek jaka ali od Let3 i Laufera i nije dala nešto bogznašta (bez ljutnje).Ma poštujemo mi tu scenu sviraju ljudi kao ludi ali nešto fali. 100% postoje odlični bendovi ali eto još ih nismo slušali. Prostora za nove bendove ima i uvijek će ih biti!


RiRock.com: Kako vidite stanje u Hrvatskoj opčenito što se tiče alternativnih bendova?

Tomi: U Hrvatskoj se svira,bendova ima na lopate i to je super. Doduše ima puno kopi-pejsta al svira se. Ima i odličnih bendova i autora, nekako je sve u zamahu, opet ne znam, možda je uvijek i bilo tako.


RiRock.com: Izdavači ili internet i zašto?

Tomi: Internet. A što će nam izdavači? To i više nema smisla, daju ti label i opet se moraš sam financirati, a pod obavezom si. Mi smo za samizdat, free download uz dobrovoljne donacije, zaradit od žive svirke i skupljat dobre ljude kojih ima.


RiRock.com: Što želite postići svojom glazbom?

Tomi: Da se guštamo u vlastitoj kreativnosti, da to pokažemo drugima, da vidimo reakciju publike, da proputujemo, da upoznamo odlične ljude, da dajemo dobru vibru i dobivamu je natrag!


RiRock.com: Što Merfolk trenutno radi i koji su vaši daljnji planovi?

Tomi: Merfolk se odmara od ljetnih turneja (Lastovo, Dubrovnik, Široki Brijeg X 2). Pobjednici smo na dva festivala (Lastovo,Široki Brijeg). Nastupamo u klubu Medika 19.09. a u međuvremenu radimo poslove za preživjeti i naravno vježbamo.


RiRock.com: Hvala na razgovoru!

Tomi: Hvala tebi i pozdrav od Merfolka!


Ana Varljen

Objavljeno 07.09.2012.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)