Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Mihael Prosen - ”Vidimo se uskoro na najboljoj terapiji - koncertu, stvarno nam to svima želim!”

Intervju: Mihael Prosen - ”Vidimo se uskoro na najboljoj terapiji - koncertu, stvarno nam to svima želim!”U nastavku vam donosimo razgovor s Mihaelom Prosenom (Easyman, Father, NORD) koji nam je otkrio kako gleda na situaciju nastalu s pojavom korona virusa i otkriva zanimljivosti vezane za novi materijal...

RiRock.com: Ne znam kako ti, ali ja sam malo izgubila pojam o vremenu. Ponekad mi se čini da smo u karanteni već mjesecima. Kako se ti nosiš s ovom situacijom?

Mihael: Odlično mi je to što ne znam koji je uopće dan u tjednu. Što nismo čuli aute mjesec dana, ali ptice i životinje imaju party. Meni je to super. Jednom godišnje mjesec dana svi u karantenu da se svijet stigne oporavit od nas, najgoreg virusa na planeti. Neće se svi složit samnom, jer životne situacije svakog ponaosob diktiraju i našu stvarnost i realnost. Moja mi dopušta da vjerujem da bi to stvarno bilo dobro za sve, za ljude prvenstveno. Ali... buka se je vratila, svakakva, pa me malo to rastužuje.


RiRock.com: Što ti najteže pada?

Mihael: Najteži su nakupljeni kilogrami. Teški su. Ima ih. A direktno vezano uz to, fali mi badminton, kretanje, rekreacija. I kave svakodnevne radne s dragim mi laptopom na nekoj lijepoj terasi u Matuljima, Kastvu, Opatiji...


RiRock.com: Koje su se bitnije promjene dogodile u tvojoj svakodnevnici?

Mihael: Puno manje druženja, manje treninga, manje kretanja. Ali posljedično i više rada na sebi i ono što me najviše veseli, rada na glazbi i tekstovima... mene je ovo pogodilo jako kreativno, a bio sam u debeloj blokadi već neko vrijeme što se kreative tiče. E da, i vrlo bitno - puno, PUUUNO manje telefonskih poziva, što me je preporodilo. I ne kasnim više na dogovore i sastanke... jer ih nema.RiRock.com: Što ti je kao glazbeniku najteže?

Mihael: Živim od glazbe, kroz sve aspekte života sam glazbeno umrežen, što od nastupa moja tri benda, pa do vođenja glazbenog programa u River pubu i dogovaranja nastupa drugih bendova, pa je tu došlo do velike promjene na koju se je trebalo naviknuti. S druge strane i tu je došlo u nekim segmentima do svojevrsnog zasićenja pa gledam na ovo kao dobar moment za obnavljanje cijelog mentalnog sklopa, koji je barem meni bio podosta potreban. Re-charge baterija all around.


RiRock.com: Koliko si često u kontaktu s dečkima iz benda?

Mihael: Svakodnevno.


RiRock.com: Kako se ovo stanje odrazilo na vaš kreativni rad?

Mihael: Odlično. Imamo pet novih gotovih pjesama za naš novi drugi album. Tri su na putu da budu zgotovljene u sljedećih 15 tak dana. Krasno se odrazilo, ponosan sam na svoj bend i na pjesme koje smo uspjeli izbaciti iz sebe u ovakvim trenucima. Slušam ih stalno i vrtim i čudim se kako su dobre. Jedva čekam da ih čujete.(Kako je izgledalo stvaranje novih pjesama možete pogledati u našoj Fotogaleriji. op.u.)


RiRock.com: Hoće li se na novom albumu osjetiti utjecaj ove pandemije?

Mihael: Možda u nekom tekstu pjesme da, što je i normalno ako pišeš iskrene stvari. Pišem o onome što me svakodnevno pogađa i dira kroz život, a ovo nas je svih podosta pogodilo.


RiRock.com: Imate li već sad za podijeliti neki glazbeni uradak nastao u karanteni?

Mihael: Prva dva singla snimljena u G.I.S. studiju kod Mateja Zeca se upravo miksaju u jednom studiju u Kanadi, te zatim ”putuju” na mastering u Australiju. Plan je bio da prvi singl te spot koji nam je vec počela snimati iznimno talentirana Stella Mesić izađe upravo ovih dana, ali nam planovi ovise o ovoj situaciji na koju ne možemo utjecati. Uskoro ćemo znati više, u dogovoru s našim izdavačem Geenger Records i menadžmentom benda.


RiRock.com: Iako je iz ove situacije teško govoriti o planovima za daljnju budućnost imate li vi kakve?

Mihael: Planovi su izlazak prvog singla još ovog mjeseca, drugi singl u rujnu te izlazak albuma u listopadu uz treći singl. A vidjet ćemo da li ćemo to morati korigirati i prebaciti za koji mjesec.


RiRock.com: Što misliš kako će se ova situacija odraziti na glazbenu industriju?

Mihael: Ne znam. Zaista. Izdavaštvo je i onako preživljavalo od koncerata i svega samo ne prodaje albuma, pa bi moglo biti pogubno ako se opet sve zatvori na jesen. Vjerujem da će se sada sve otvoriti, ali svi veći planirani koncerti su već otkazani ili odgođeni, a sumnjam da će se neki novi veći koncerti dogovarati za skoru budućnost. Ono što je svakako dobro za glazbenu industriju je da NORD izbacuje odličan album.


RiRock.com: Misliš li da nam je ova situacija donjela i nešto dobro?

Mihael: Da, nove pjesme i album NORDa. Bit će Bestseller.


RiRock.com: Možeš li našim čitateljima preporučiti neku dobru knjigu glazbene tematike?
Mihael: Odavno nisam pročitao neku knjigu glazbene tematike, moja posljednja je „Scar tissue“, pa ako volite Pepperse svakako dajte. Odlična. Ali domumentarce glazbene redovito gledam. Ako ste propustili obavezno pogledajte „Major of the Sunset Strip“ o Rodney Bingenheimeru, kakva faca.


RiRock.com: I za kraj imaš li kakvu poruku za naše čitatelje?

Mihael: Budite zdravi, perite ruke, ali ne dajte da vam ispiru mozak. Vidimo se uskoro na najboljoj terapiji - koncertu, stvarno nam to svima želim!


RiRock.com: Hvala na razgovoru i sretno sa snimanjem albuma.

Mihael: Veliko hvala tebi na pitanjima!ASPaulić
Objavljeno 11.05.2020.

Vremeplov

Dopuštanje pozitivnog iskazivanja mladenačke, često buntovne i nerazborite energije koja dolazi iz ovakvih prostora može u jednom trenutku dati najljepše trenutke tim mladim ljudima, a u isto vrijeme usmjeriti i sam tijek njihovih života. O istim tim ljudima u nekoj mjeri ovisi i budućnost ovog grada.
Damir Čargonja Čarli, intervju za RiRock.com