Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Propast d.o.o. propadaju već četiri godine!

Intervju: Propast d.o.o. propadaju već četiri godine!Nastavljamo s predstavljanjenjem demo bendova iz Rijeke i njene okolice te smo se ovaj put našli u zanimljivom društvu čiji članovi stižu iz Crikvenice, Selca i Novog Vinodolskog, a odazivaju se na ime Propast d.o.o. Više o njima saznajte u nastavku.

RiRock.com: Propast d.o.o., tko ste vi zapravo i koliko dugo zajedno ”propadate”?

Propast d.o.o.: Propast d.o.o je bend čiji članovi su iz Crikvenice, Selca i Novog Vinodolskog. Članovi benda su Edo Miškulin – Epe (vokal), Stevica Gledić – Stevo (bas), Dean Lončarić – Ćiro (gitara) i Elvis Vuleta – Ojguc (bubanj). Propadamo već točno 4 godine.

RiRock.com: Što vas je motiviralo da bend nazovete ”Propast d.o.o.”?

Propast d.o.o.: Pa eto, mislili smo osnovati našu malu firmu. Danas kada svaki kuac može biti član dvadesetak nadzornih odbora, moramo i mi biti član jednoga. Ionako sve firme propadaju, nitko ne ide u zatvor, a pričaju da će odgovorne zatvoriti, pa smo mi odlučili biti jedini iskreni i reći da ova naša firma propada već od samoga naziva.

RiRock.com: Kako izgleda vaša prostorija za probe i koliko često boravite u njoj?

Propast d.o.o.: Sa prostorijom za probe nemamo problema jer vježbamo u Domu prosvjete (kino) u Selcu. Nažalost, nema baš puno priredbi i predstava, pa mi i još nekoliko bendova možemo imati probu kada želimo u popodnevnim satima. Probe imamo u prosjeku tri puta tjedno. U malim mjestima nema puno izbora za društveni život pa nam probe služe i kao svojevrsno druženje. Drugi izbor bi bio da visimo na šanku svaki dan, ali mi na šanku visimo samo vikendima.

RiRock.com: Koliko vam je glazba važna u životu i što ona za vas znači - zabavu, užitak, posao, borbu, revoluciju, egzistenciju...?

Propast d.o.o.: Znači nam puno, ali što smo stariji imamo manje vremena za nju. Ipak smo svi u ranim tridesetima i treba se posvetiti «važnijim» stvarima u životu, ako takve postoje. Od svega što si navela, glazba nam ne znači jedino egzistenciju. Bilo bi super kada bi mogli živjeti od glazbe, jer bi se više mogli posvetiti stvaranju pjesama i bili bi cijeli u tome. Ali, danas rijetko tko kod nas živi od glazbe, pa si ne stvaramo iluzije da ćemo mi biti jedni od tih. Ustvari bi bilo lijepo kada bi doprijeli do ljudi i puno više svirali uživo. To bi onda bilo to. Samo, danas nema baš puno interesa za rock glazbu, a kamoli za demo bendove.

RiRock.com: Gdje nalazite inspiraciju?

Propast d.o.o.: U stvarima i događajima oko sebe. Stevi, koji piše sve pjesme, i nije baš teško naći inspiraciju uz svekolika loša zbivanja koja se događaju oko nas. Uostalom, dovoljno je otvoriti novine.

RiRock.com: Nedavno ste snimili spot za pjesmu ”Parola uma”, ako se ne varam. O čemu ona govori?

Propast d.o.o.: Prvi spot grupe Propast d.o.o izrađen je u kućnoj radinosti. Spot zapravo i nismo snimili, jer nismo imali kameru, pa smo se snašli s onim što imamo. Potrebna je visoka koncentracija za gledanje zbog bliske povezanosti slike sa zvukom. Kritike su i više nego dobre i jako smo zadovoljni.
Pjesma govori o političkoj stvarnosti u državi, koja je sve samo ne obećavajuća. Oni koji se predstavljaju kao naši vođe, brinu samo za svoju egzistenciju i svoj luksuz, umjesto da se brinu za narod.

RiRock.com: Koja je poanta albuma ”Guzica je izlaz”? Jeste li zadovoljni njegovom prodajom?

Propast d.o.o.: Mnogi su počeli misliti da je guzica ulaz, ali smo htjeli podsjetiti ljude da je to zapravo izlaz. Izlaz iz krize, kako ekonomske, tako i duševne. Treba tražiti svoj put, a ne uvlačenjem u tuđe guzice doći do uspjeha. Kada se osjećaš posrano, najbolje ti je da izađeš van i opustiš se.
Prodali smo i podijelili svih 200 kopija koje smo napravili.

RiRock.com: U glazbenom smislu, gdje biste voljeli biti unutar 5 do 10 godina?

Propast d.o.o.: Ne znamo gdje ćemo biti za 5 godina, ali znamo da za mjesec dana ponovno ulazimo u studio, gdje ćemo snimiti još 9 novih pjesama i 3 stare. Sada kada imamo iskustva s prvim albumom, nadamo se da će snimanje biti i bolje nego prvi put, kada smo sve snimili na brzinu. U novim pjesmama zadržali smo svoj stil, ali poradit ćemo na kvaliteti zvuka.

RiRock.com: Kako biste okarakterizirali svoje dosadašnje nastupe? Gdje imate idući nastup?

Propast d.o.o.: Bilo ih je, ali nažalost ne previše. Uglavnom smo svirali po našoj županiji, a nekoliko koncerata ostvarili smo i u susjednim županijama. Većinom su to bili samostalni nastupi, međutim, svirali smo i s ostalim bendovima, na motorijadama u Crikvenici, Novom Vinodolskom i Fužinama. Od nastupa najviše pamtimo one u Labinu jer smo svirali s «KUD Idijotima» i «Atomskim skloništem». U Crikvenici se krajem proljeća organizira i već tradicionalni koncert «Na livadi» gdje uvijek sviramo, a nadamo se da ćemo i ove godine.
Volimo svirati uživo, i to nam je najveći gušt, ali je problem doći do svirki i kontakata organizatora.
Zadnje nastupe imali smo u Konobi «Lido» u Crikvenici gdje su svirke svake subote. Tamo će biti i naš sljedeći nastup, za koji tjedan kada prođu maškare.

Nada PercanObjavljeno 04.03.2010.

Vremeplov

Za manju svotu novaca koje ćete dati za BigMac i Coca-Colu možete kupiti svjež kruh, kvalitetan komad čistog mesa ili lijep komad sira. U tome ćete uživati puno više.
Steve Albini