Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Tko je Anna Moore?

Intervju: Tko je Anna Moore?U nastavku vam donosimo dva intervjua s tri osobnosti jedne umjetnice: Anna Moor, Manna Wanders i Romana Pavliša(1 dio.)

Možda naizgled naslov djeluje neobično, no takva je i naša današnja sugovornica: neumorna, jedinstvena, nevjerojatno kreativna i iznimno talentirana koprivnička glazbenica Anna Moor. Još kad bismo vam otkrili da to nisu njene jedine uloge, time ona postaje još zanimljivija.

Povod ovog razgovora, sutrašnji je izlazak novog singla Anne Moor kojem se jako veselimo.
Publici se predstavila 2016. godine pjesmom Lutak, koju su posebno za nju napisali Helena i Marin Hraščanec iz Intek Music Hrvatska, a šira ju je publika imala prilike upoznati na 66. Zagrebačkom festivalu gdje je otpjevala pjesmu Svjetovi. Ovom mističnom, nježnom i sanjivom skladbom Anna Moor je osvojila brojna srca, no unatoč tome, nije bila prepoznata u onoj mjeri u kojoj zaslužuje njen nevjerojatan talent.

RiRock.com: Za početak, možeš li nam otkriti tko je zapravo Anna Moor?

Anna Moor: Anna Moor je moj alter ego, osoba koja kroz glazbu progovara ono što ja želim reći. Ona je zapravo stvaran lik, „moja druga ja“ , koja kroz ovu osobnost progovara o mojim najdubljim i najskrivenijim osjećajima. Ona je nešto kao moj dnevnik. Anna Moor je krenula s Vinice, to je gradska četvrt, jedno brdo iznad centra Koprivnice. Tamo sam odlazila na probe i snimanja, jer sam dugo godina bila članica jednog benda koji se zvao Praline i Fast Food. Taj bend ima dva albuma iza sebe i ja sam bila njihova najmlađa članica. Marin Hraščanec, „tata“ benda, koji još uvijek sa mnom radi, uvijek me gurao da krenem u tu neku solo karijeru. Razlog je taj što su ostali članovi benda dosta stariji od mene, pa je njega je bilo strah što će biti sa mnom ako se prestanem glazbeno razvijati, tako da je on spontao napisao tu neku melodiju. Zapravo, prvo je nastao taj neki rif i ja sam ga prvi puta čula u podrumu u kojem smo uvijek imali probe i čula sam taj rif. Na prvo slušanje mi je to bilo fora i nekak’ je iz tog rifa nastala pjesma „Lutak“. To je u biti jedina moja pjesma koju nisam u potpunosti napisala. U biti, sudjelovala sam malo u izboru riječi, no ona je autorsko djelo Marina i Helene Hraščanec, tako je nastala Anna Moor, prije četiri godine.
RiRock.com: Surađuješ s mnogim umjetnicima, možeš li nam nešto reći o tim suradnjama i nastupima?

Anna Moor: Na svim pjesmama vizualno surađujem s Dinkom Šimcom. On je redatelj svih mojih spotova i fotografija, a kreator je i mog vizualnog identiteta. U spotu Lutak pojavljuje se umjetnica, suvremena plesačica i violončelistica Izabel Yuri Shida. Ona je moja prijateljica koja je porijeklom iz Japana. Na pola je japanka na pola švicarka. No, prije svega, ona je jedna iznimno talentirana umjetnica. Došla je u Koprivnicu i čim je čula pjesmu, odmah se uhvatila posla te je izimprovizirala kompletan moj spot, koji je snimljen u doslovno jedno poslijepodne na lokacijama koprivničke sinagoge, u Gabajevoj Gredi i Komatnici. U spotu glumi i Mihael Bogčev, pjevač grupe Tragovi. S Izabel sam imala baš lijep nastup u Tvornici, u studenom 2016.

Moj drugi singl „Svjetovi“ predstavljen je na Zagrebačkom festivalu, no svjetovi nisu odjeknuli onoliko koliko su moji suradnici očekivali. Teško je nagurati se u mainstreem. To me u biti toliko ne smeta, jer imam drugih projekata, pa je ovdje moj cilj stvarati pjesme koje uživam skladati. Te moje pjesme su baš ono nekaj posebno, nekaj čega ne želim da me bude sram ikad. Tako da je to ono nekaj posebno, tu pokazujem, ono nekaj kaj skladam i radim. Htjela bih imati album, ali stvari se zapravo ne odvijaju tak brzo kak bih ja htjela, ali dvije nove pjesme su u pripremi.


RiRock.com: Budući da dolaziš iz Koprivnice, što nam možeš reći o koprivničkoj sceni?

Anna Moor: Pa, koprivnička scena je vrlo jaka. Mislim, to je poznato odavno, još iz osamdesetih. Tada je možda bilo i najviše bendova ali trenutno u dvije, tri, možda četiri godine, možemo svjedočiti tome da ima jako puno aktivnih bendova i solo izvođača koji baš jako puno rade i nastupaju i nisu poznati samo u Koprivnici nego i u cijeloj Hrvatskoj i u regiji tako da sam baš jako zadovoljna koprivničkom glazbenom scenom. Moram priznati da mi je „Koprivnica pleše pogo“, koncert koji je bio relativno nedavno, bio jedan od najdražih događaja u zadnjih deset godina. Ludo sam se zabavila i tu se isto moglo vidjeti koliko zapravo Koprivnica ima bendova. Doduše, tamo su bili neki bendovi koji više nisu aktivni, ali to nas je okupilo i vratilo u vrijeme kada je sniman film. Ja sam bila na prvom Koprivnica pleše pogo, bila sam mala pankerica. Za ovu sam se prigodu čak obukla isto kao i tada (smijeh). Dinko je napravio video i film o Koprivnica pleše pogo, koji možete pronaći na Youtube-u.


RiRock.com:Spomenula si da imaš dvije nove pjesme u pripremi. Možeš li nam nešto reći o njima?

Anna Moor: Da. Jedna izlazi sutra, 15.05.2020. Riječ je o duboko intimnoj pjesmi, s posebnom posvetom. Ime joj je GENOVIA (15051943) po mom zamišljenom svemirskom brodu. To je pjesma posvećena jednoj meni jako bliskoj osobi i zato se tako neobično zove jer je to naš neki (tajni) kod. Veselim se izlasku ove pjesme jer je jako intimna i moja osobna priča za ovaj moj dnevnik. Isto kao i svjetovi. Baš sam uzbuđena zbog izlaska Genovie. Ona mi baš puno znači.

Nakon nje izlazi jedna totalno ljetna pjesma, ali koja govori protiv ljeta. Eto! Sve možete pronaći na mom kanalu i poslušati. Javite dojmove.

Puno pozdrava svim čitateljima Ri.Rock.com-a, voli vas Anna Moor!Elizabeta Milanović Glavica

Objavljeno 14.05.2020.

Vremeplov

Blues priča priču. Svaki redak u bluesu ima značenje.
John Lee Hooker