Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Zdenka Kovačiček - Long live Glazba!

Intervju: Zdenka Kovačiček - Long live Glazba!U nastavku teksta vam donosimo intervju s Zdenkom Kovačiček vođen nakon njenog nastupa na Belgrade Beer Festu 18.08.2010.

RiRock.com: Kako je već poznato, prije Beograda ste nastupili u Nišu na Nisville festivalu, večeras ste se predstavili beogradskoj publici. Kako Vam se sviđa odaziv publike? Ipak je Vaš nastup ’’Tribute To Janis’’ dok Vas publika pamti, ona malo starija, po radu s grupom Nirvana, pjesmi ’’Hello Mr: Elton John’’…

Zdenka Kovačiček: Ne zaboravite ’’Klik Tema Br. 1’’


RiRock.com: Da,da… uvrštena na jednom od BOOM-ova…

Zdenka Kovačiček: Pa ovo je za početak sasvim dovoljno. Ja imam dovoljno projekata iza sebe, oko 5-6 cd-a na tržištu tako da trebaće više vremena da sve predstavim. A ovo je za početak dobro zato što je to moj projekt u kazalištu Love Janis Broadwayski hit koji smo mi prvi postavili u Zagrebu, u kazalištu. To mi je i draže zbog činjenice da je ovo i godina smrti Janis i to je moja posveta njoj.


RiRock.com: Recite mi, da li Vam ne smeta kada se za Vas kaže da ste pionir, pa eto da kažemo jazza ili čak rock and rolla na prostorima bivše Jugoslavije? Kako danas gledate na to vrijeme nakon toliko godina?

Zdenka Kovačiček: Odlično je. Znate to su bila vremena kada su bili BOOM festivali. Pa ljudi danas na bini su tada bili sa mnom: Krešo na basu, Tomaž na bubnjevima, ali fantastična ekipa iz sedamdesetih. Treba biti ponosan zato što smo u to vrijeme radili stvarno svim srcem i naša scena muzička, u državi, ne samo zagrebačka, je bila jako bogata. Spomenula bih grupu Smak, Korni Grupa, Bato Kovač,… bilo je jako puno odličnih rock grupa i muzičara u to vrijeme.


RiRock.com: Pa spomenimo grupu Srcu, kasnije September prije toga Mladi Levi.

Zdenka Kovačiček: Sa Levima sam i nastupala.


RiRock.com: Recite mi, ipak živimo u 21. stoljeću u eri digitalne tehnologije. Kako Vi viditi budućnost rock and rolla? Neki vide da je sve gotovo crno, neki opet sivo, a VI?

Zdenka Kovačiček: Pa ja mislim da rock and roll ide nekim novim stazama. Mladi traže neke svoje prave stavove u glazbi i to se neće mijenjati. Ali kao osnova, ona klasična postavka ostaje ista. Blues je početak svega. Jazz također. Po ovom mom primjeru gdje pjevam Janisine pjesme, može se vidjeti da je Janis prava, ona iskonska bijela Blueserica koja je učila od Bessie Smith, od crnih bluesera tako da je i to danas dokaz da mladi traže početak svega.


RiRock.com: Vidite li svoju nasljednicu?

Zdenka Kovačiček: Pa znate kako, da bi se došlo u tu kategoriju treba se mnogo raditi, treba biti spreman za Jazz, za Janis… Treba steći iskustvo. Ja sam bila zrela za Jazz tek nakon 30 godina. Ne možeš biti zreo ako ne naučiš sve one fraze svog istraživanja svog performansa, svog vokala,… sve se to uči. Mladi danas žele nešto puno brzo postići. Treba učiti godinama, ne može nikako odmah.


RiRock.com: Najavljujete li neki novi projekt, neki novi nosač zvuka?

Zdenka Kovačiček: Pa to se nikad ne zna, iako mi je posljednji cd izašao krajem prošle godine. Ali cd-i se jako slabo prodaju. Međutim ja bih mogla objaviti neki živi koncert… imam tog materijala previše i on se može staviti na nosač zvuka koji ne košta, već je gotov. Znači samo da se kopira. Imam krasnih koncerata, recimo jedan od njih je bio u Novom Sadu na Jazz Festivalu. Možda nešto tako izdam.


RiRock.com: Evo za kraj jedno pitanje: kako je najbolje opisati Zdenku: Long live Rock And Roll ili Long live Jazz, Blues, Soul?

Zdenka Kovačiček: … Long live Glazba.

RiRock.com: Hvala na razgovoru i puno sreće u životu i daljem radu!

Zdenka Kovačiček: Hvala i Vama.


Ivica Stanković

Objavljeno 29.08.2010.

Vremeplov

Jedina stvar čudesnija od glazbe je čovjek iza nje.
Ray Charles