Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Chris Eckman, The Strange - Muzika je univerzalna stvar

Intervju: Chris Eckman, The Strange - Muzika je univerzalna stvarNakon odličnog koncerta (super)grupe The Strange u petak 23.prosinca u ne baš prepunoj Točki Marin Tomić se uspio ugurati u backstage i uzeti par izjava od Chris Eckmana (The Walkabouts). Šteta da ovaj koncert nije bio posjećen kao njihov prvi u istom prostoru, no možda marketing koncerta i nije sretno odrađen, a možda je donekle splasnula fama oko ”spojenca” Bambi Molesters & Walkabouts meets R.E.M’s Scott McCaughan pa su se u Točki pojavili istinsku ljubitelji mračnog surfa i american cosmic music nasljeđa.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 02.01.2006.

Monoview by Josip M. Broz Tinturić - Zašto sviram u ”Gori ussi winnetou”

Monoview by Josip M. Broz Tinturić - Zašto sviram u ”Gori ussi winnetou”Uvod
Ne smatram se muzičarem u onom smislu da baratam ikako bilo kojim instrumentom ili da mi je jasno što se s tim istim instrumentom radi (i ovo nije ni isprika ni preporuka), ali koristim prostor i ideje koje muzika omogućuje ili bolje reći dopušta jer svašta se tu zbiva, a mnogi misle da je to to, no htjedoh reći da je nevjerojatno što se u par minuta sa par trikova može izreći i opisati, naravno bez zamke da to ikome koristi, pa smatram muziku jednom od ”toplijih” životinja izašlih iz tog vrta: a zapravo želim reći da ovo nije dnevna masturbacija o muzici nego želja da se paranoja proširi gradovima i kontinentima! Puši kurac! (to je citat i briga me!).
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 28.12.2005.

RIROCK.COM - Interni Vju - Rezimiranje stanje stvari

RIROCK.COM - Interni Vju - Rezimiranje stanje stvariKraj godine i početak nove pravo je vrijeme kada se rezimiraju stvari, predstavljaju planovi i odrađuju slične aktivnosti, osim onih slavljeničkih. U posljednjem broju Vala izašao je intervju s Robertom Paulićem, našim glavnim urednikom, koji je prigodno poslužio i za review rada Ri-rock.com glazbenog magazina. Kaže ovako...
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 08.11.2005.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)