Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

28 obrada pjesama Johna Lennona za spas Darfura

Green Day, the Flaming Lips, U2, R.E.M., The Cure, Black Eyed Peas, Christina Aguilera, Jack Johnson i Duran Duran tek su neki od izvođača koji su na ukupno dva diska obradili pjesme neponovljivog Johna Lennona. Dvostruka kompilacija na kojoj su se okupile gotovo sve pop zvijezde današnjice naslovljena je ˝Make Some Noise – the Campagin to Save Darfur˝. Kompilacija prati akciju koju je organizirala udruga Amnesty International, a prihod od prodaje odlazi u fond za spašavanje Darfura.

˝John Lennon bi bio ponosan na ovaj album. Bio bi ponosan na novu generaciju umjetnika koja govori i pjeva o ljudskim pravima. Ponosan da zna da pjevaju njegove pjesme kako bi spasili očajni narod Darfura. I ponosan što je za ovu humanitarnu akciju the Amnesty International izabrala njegov rad. Prilično sam sigurna da su svi ljudi svijeta partneri udruge Amnesty International koja sa svojim aktivnostima, idealima i akcijama ima prilično efektivan i mudar utjecaj. John je svoje pjesme pisao s dubokom ljubavlju i brigom prema ljudima i njihovoj budućnosti. Svim je svojim srcem bio uvjeren da je moguće kreirati bolji svijet. Također je vjerovao da svatko od nas igra ulogu u mijenjanju svijeta. Nadam se da kampanja Make Some Noise ima mogućnost ne samo spašavanja života u Darfuru već i kreiranja sljedeće generacije aktivista željnih da stanu u obranu osnovnih ljudskih prava na koja svi imamo pravo, sada i u budućnosti. Zastrašujuće i obeshrabljujuće izgleda prihvaćanje takvog izazova, ali je izvedivo ukoliko se s njime uhvatimo u koštac otvorenih srca i uma. Zamislite da svi živimo u miru. Previše je lijepo da bi tako bilo samo u snovima..˝ - Yoko Ono.

Objavljeno 28.06.2007.

Povezani članci

Vremeplov

Ako, na primjer, odeš u Nashville ili negdje u Argentinu vidjet ćeš da je svijet pun nevjerojatnih gitarista kojih nema na top listama.
Mark Knopfler (Dire Straits)