Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

30. godišnjica smrti Elvisa Presleya

Tisuće obožavatelja okupile su se u Memphisu kako bi odali počast Elvisu Presleyu u povodu 30. godišnjice njegove smrti. Štovatelji kralja rock and rolla formirali su procesiju koja se zaustavila na Elvisovom grobu, u vrtu pokraj njegovog imanja Graceland. Elvis je umro 16. kolovoza 1977. u dobi od 42 godine.

Visoke temperature, od preko 40 stupnjeva celzija, nisu spriječile ljubitelje njegove glazbe da se okupe kako bi mu odali počast.

Elvis Aaron Presley je bio siromah koji je uspio u životu, bijelac koji je pjevao kao crnac, seks simbol blizak svojoj majci, pobunjeni domoljub i kralj rockenrolla koji je umro premlad, a slava i bogatstvo su ga gurnuli u drogu i depresiju.

Premda nije bio prvi koji je spojio blues, tipičnu američku crnačku glazbu nadahnutu ropstvom i country glazbu, tipičnu za bijelce, svojim albumom ”Heartbreak Hotel” 1956. dao je velik zamah rock glazbi.

Elvis je i danas najpopularniji solo pjevač u svijetu koji je prodao milijardu albuma diljem svijeta. Svake godine 600.000 turista hodočasti u Memphis gdje je Elvis snimio svoje prve pjesme i gdje je živio na svom imanju ”Graceland”, na kojemu je i sahranjen.

Ovaj glazbeni velikan i danas donosi između 40 i 50 milijuna dolara prihoda na godinu, a neviđena kampanja koja se priprema za obilježavanje 30. obljetnice njegove smrti trebala bi još više napuniti blagajne zahvaljujući ponovnom izdavanju njegovih pjesama, filmova, šalica za kavu i zidnih satova s njegovim likom, javlja Hina.

Objavljeno 16.08.2007.

Vremeplov

Poezija je samo dokaz o životu onoga tko je piše. Ako se vaš život rasplamsao poput vatre poezija je pepeo.
Leonard Cohen