Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

60 godina najutjecajnijeg glazbenika

David Bowie rođen je 8. siječnja 1947. u londonskom Brixtonu kao David Robert Jones. Kad je početkom novog milenija britanski glazbeni tjednik NME radio anketu o najutjecajnijem glazbeniku za današnju generaciju rock i pop umjetnika i izvođača, neprikosnoveno je na prvo mjesto zasjeo David Bowie kojeg su kao presudni utjecaj i inspiraciju naveli Radiohead i U2 koji su bili pozicionirani odmah iza njega.

Bowie je iza sebe ostavio i The Beatles, Miles Davisa, Kraftwerk, Sex Pistols, The Smiths… Danas kameleon rock ’n’ rolla ulazi u sedmo desetljeće života nimalo ne izgubivši na kredibilitetu autentične suvremene umjetničke pojave koji s jednakom silinom inspirira neke nove tinejdžere kao i široki spektar raznih umjetnika.

Ovaj multitalent je usprkos infarktu kojeg je doživio prije dvije godine, dokazao da ne pokazuje znake umora, jer sebe doživljava kao ’tragača koji se pred ničim ne zaustavlja’, a tu leži ključ njegove vitalnosti.

Smatra se da je David Bowie tijekom svoje bogate karijere prodao više od 150 milijuna primjeraka svojih albuma. U anketi BBC-a, David Bowie zauzeo je četvrto mjesto na ljestvici najvećih britanskih živućih ikona. Pretekli su ga samo David Attenborough, Morrissey i Paul McCartney. Kada se ne bavi glazbom onda crta, slika, piše, surfa internetom (to mu je prema vlastitom priznanju uz cigarete jedan od ’najvećih poroka’) i izrađuje skulpture. Posjetite ga na www.davidbowie.com.

Objavljeno 09.01.2007.

Vremeplov

Ako je glazba hrana ljubavi, svirajte.
Shakespeare