Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

75 godina američke country legende

Willie Nelson će proslaviti sedamdeset i peti rođendan objavom četverostrukog CD box seta koji će objediniti najbolje i najpoznatije trenutke njegove impresivne karijere. ”One Hell Of A Ride” bi trebao biti objavljen 1. travnja u SAD-u i uključivati stotinu pjesama snimljenih za njegove polastoljetne karijere od 1954. do 2007. Uz set uskoro će publicist Joe Nick Patoski objaviti Williejevu biografiju ”Willie Nelson: An Epic Life”. Uz sve navedeno priprema se i kolekcija njegovih pjesama koje su zasjele na prva mjesta raznih top ljestvica nazvan ”#1s”, predviđena za 29. travnja tekuće godine, dan prije njegova rođendana.

Willie Nelson, podrijetlom Teksašanin i autor legendarnih pjesama kao što su ”On the Road Again” i ”City of New Orleans”, je glazbenu karijeru započeo u 60-tima pišući pjesme koje su postale hitovi u izvedbama glazbenika kao što su Ray Price, Patsy Cline, Faron Young i Billy Walker. Prepoznatljiva pop i rock glazbena zvijezda postao je polovicom 70-tih zahvaljujući uspjehu pjesama ’The Red Headed Stranger’ i ’Blue Eyes Crying In The Rain’, dok ga mnogi pamte kao velikog prijatelja i povremenog suradnika Johnnyja Casha i Krisa Kristoffersona u super grupi Highwaymen. Uz Grama Parsonsa, Willie Nelson se otrgnuo od nešvilske country-industrije da bi se udružio s ”hipicima iz Austina” koji su 70-ih godina svojim pretapanjima countryja i rocka postavili temelje za americanu 90-ih. Dobar dio svoga života, osim na pjevanje, utrošio i na zagovaranje biodizela kao ekološki prihvatljivijeg goriva te na spašavanja životinja namjenjenih klanju za preradu u industriji mesa.

Iako je Willie Nelson najveći broj albuma snimio za RCA u 60-ima i Columbiju (od 1975. do 1993.), najčešče se (uz ”Red Headed Stranger” iz 1975., ”Spirit” iz 1996. i ”Teatro” iz 1998.), za najbolje njegove albume uzimaju ”Shotgun Willie” (1973.) i ”Phases And Stages” (1974.) što ih je Willie snimio za vrijeme kratke, ali iznimno značajne suradnje s Atlantic Records.

Novi singl, obrada pjesme Davea Mathews Banda skinut je s još jednog aktualnog albuma hiperaktivnog javno deklariranog ljubitelja marihuane i američke prerije ”Moment Of Forever” objavljenog za 29. siječnja. Posjetite www.willienelson.com.

Objavljeno 01.02.2008.

Vremeplov

Smatram da čovjek ne mora potrošiti puno novaca da bi izgledao onako kako želi ili kako se osjeća.
Magdalena Lupi, riječka dramaturginja