Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

75 godina američke country legende

Willie Nelson će proslaviti sedamdeset i peti rođendan objavom četverostrukog CD box seta koji će objediniti najbolje i najpoznatije trenutke njegove impresivne karijere. ”One Hell Of A Ride” bi trebao biti objavljen 1. travnja u SAD-u i uključivati stotinu pjesama snimljenih za njegove polastoljetne karijere od 1954. do 2007. Uz set uskoro će publicist Joe Nick Patoski objaviti Williejevu biografiju ”Willie Nelson: An Epic Life”. Uz sve navedeno priprema se i kolekcija njegovih pjesama koje su zasjele na prva mjesta raznih top ljestvica nazvan ”#1s”, predviđena za 29. travnja tekuće godine, dan prije njegova rođendana.

Willie Nelson, podrijetlom Teksašanin i autor legendarnih pjesama kao što su ”On the Road Again” i ”City of New Orleans”, je glazbenu karijeru započeo u 60-tima pišući pjesme koje su postale hitovi u izvedbama glazbenika kao što su Ray Price, Patsy Cline, Faron Young i Billy Walker. Prepoznatljiva pop i rock glazbena zvijezda postao je polovicom 70-tih zahvaljujući uspjehu pjesama ’The Red Headed Stranger’ i ’Blue Eyes Crying In The Rain’, dok ga mnogi pamte kao velikog prijatelja i povremenog suradnika Johnnyja Casha i Krisa Kristoffersona u super grupi Highwaymen. Uz Grama Parsonsa, Willie Nelson se otrgnuo od nešvilske country-industrije da bi se udružio s ”hipicima iz Austina” koji su 70-ih godina svojim pretapanjima countryja i rocka postavili temelje za americanu 90-ih. Dobar dio svoga života, osim na pjevanje, utrošio i na zagovaranje biodizela kao ekološki prihvatljivijeg goriva te na spašavanja životinja namjenjenih klanju za preradu u industriji mesa.

Iako je Willie Nelson najveći broj albuma snimio za RCA u 60-ima i Columbiju (od 1975. do 1993.), najčešče se (uz ”Red Headed Stranger” iz 1975., ”Spirit” iz 1996. i ”Teatro” iz 1998.), za najbolje njegove albume uzimaju ”Shotgun Willie” (1973.) i ”Phases And Stages” (1974.) što ih je Willie snimio za vrijeme kratke, ali iznimno značajne suradnje s Atlantic Records.

Novi singl, obrada pjesme Davea Mathews Banda skinut je s još jednog aktualnog albuma hiperaktivnog javno deklariranog ljubitelja marihuane i američke prerije ”Moment Of Forever” objavljenog za 29. siječnja. Posjetite www.willienelson.com.

Objavljeno 01.02.2008.

Vremeplov

Glazba je za mene samo glazba. Možeš otići u bilo koji dio svijeta i čuti lijepu glazbu karakterističnu za to područje.
Etienne M’bappe