Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Afrički blueseri Etran Finatawa 18. studenog u Zagrebu

Afrički blueseri Etran Finatawa 18. studenog u ZagrebuU zagrebački klub Aquarius 18. studenog Radio 101 dovodi afričke bluesere, grupu Etran Finatawa. Šestočlani sastav Etran Finatawa iz Nigera jedan je od najvažnijih predstavnika saharskog desert-bluesa, uz već dobro znani i cijenjeni Tinariwen.

Etran Finatawa debitirao je 2004. godine na pustinjskom festivalu u Essakaneu (Mali) kao prvi saharski band koji je objedinio glazbene stilove Taurega i njima susjednog nomadskog naroda Woodabe. Tuarezi su u band donijeli električne gitare i „tinde“ bubanj, a Woodabe, nadaleko poznati po neobičnom kultu muške ljepote, dodali su „calabasse“ udaraljke i višeglasno pjevanje iz svojih tradicionalnih ceremonija.

Već sljedećeg ljeta ova šarolika skupina dobila je pozive za gostovanje na WOMAD-u i za europsku turneju zaokruženu snimanjem albuma „Introducing Etran Finatawa“ (World Music Network, 2006.). Nominacija za BBC World Music Award 2007 u kategoriji najbolji novi izvođač otvorila im je vrata britanske izdavačke kuće Riverboat.

Novi album „Desert Crossroads“ (Riverboat, 2008.) koji je producirao Paul Borg (Mory Kante, MC Solaar) pratile su iznimno pohvalne kritike u Rolling Stoneu, Guardianu i na stranicama Pitchforka. No, Etran Finatawa je prije svega velika koncertna atrakcija, tijekom ove godine provjerena na šezdesetak američkih i europskih pozornica. Saharski nomadi postali su pravi globetroteri.

Objavljeno 06.10.2008.

Vremeplov

Mislim da je najbolji način za nešto napraviti stalno se kretati naprijed, nikada ne sumnjati i kretati se naprijed. Ako pogriješiš reci da si pogriješio…
John Frusciante (Red Hot Chili Peppers)