Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Annie Lennox - The Best Of (SonyBMG UK / Menart)

Annie Lennox - The Best Of (SonyBMG UK / Menart)Annie Lennox uskoro će, točnije 22. rujna ove godine, objaviti ’Best Of’ kolekciju, na kojoj će se uz 12 najvećih hitova iz ’samostalnog’ dijela njene glazbene karijere, naći i dvije nove pjesme. Premda naslov i konačni redoslijed pjesama nisu još definitivno potvrđeni, sasvim je sigurno da će se na tom atraktivnom izdanju naći nova autorska ostvarenja.

Izdanje će biti dostupno i u De Luxe ediciji, s dodatnim DVD-om koji će uz spotove pjesama s CD-a sadržavati mnoge audio-video i biografske dodatke.

Annie Lennox i Leona Lewis, između dvadesetak velikih glazbenih zvijezda, nastupile su na koncertu u čast 90. rođendana Nelsona Mandele koji će se održao u Londonu, 27. lipnja ove godine. Nastup Annie Lennox bio je među zapaženijima. Annie Lennox i SonyBMG UK nedavno su demantirali glasine o eventualnoj međusobnoj netrpeljivosti i mogućem raskidu dugogodišnjeg diskografskog ugovora i uspješne suradnje, a i dalje vrlo traženi aktualni album ’Songs Of Mass Destruction’ ponovo doživljava globalni rast prodaje, uključujući i naše tržište.

Annie je izjavila da je s trenutnom ukupnom prodajom izdanja (uključujući download) od 750 000 primjeraka prilično zadovoljna, ali da s promotivnim aktivnostima neće stati sve dok ne stigne do milijun prodanih primjeraka. Prilikom predstavljanja pjesama s tog albuma, u dvorani Amnesty International Building London, Lennox je okupljenim novinarima izjavila da ’osjeća jaku pozitivnu energiju u sebi’, ’da je istinski uživala u radu na novom albumu’, ’da su nove pjesme prepune emocija, s kojima će se ljudi diljem svijeta moći poistovjetiti’, ’da su joj glazbeni uzori bili Marvin Gaye, Stevie Wonder, Brian Eno, David Bowie, Kraftwerk, The Smiths i Morrissey, Dusty Springfield, Nina Simone, Prince, The Ramones, Duran Duran i Doris Day’ – da bi na kraju dodala da podupire ideju o referendumu o samostalnosti Škotske.

Annie Lennox koja je s duom Eurythmics prodala 66 milijuna albuma, a u samostalnoj karijeri 14 milijuna, što ukupno iznosi 80 milijuna albuma - nedavno se natjecala za ’glazbeni nastup’ u filmu ’Quantum Of Solace’, novom filmu iz serijala o Jamesu Bondu. Osim ’pobjednice’ Leone Lewis, i Alicie Keys koja je još uvijek ’u kombinaciji’, žestoko su se između ostalih diva borile Amy Winehouse i Fergie.

Treba svakako spomenuti da je Annie također cijenjena i po svojem humanitarnom radu, a između mnogih njenih akcija za poštivanje ljudskih prava i toleranciju, očuvanje prirode i zaštitu životinja, posebno pasa, ističu se angažmani u udrugama Greenpeace i već spomenutoj Amnesty International. Nedavno je postala sponzorom i glasnogovornicom udruge Humanitarian and Development Practice / Oxford Brookes University koja se prvenstveno bavi poboljšanjem uvjeta življenja, ljudskim pravima i slobodama, te zaštitom prirode.

Godine 2006. proglašena je ’najboljom majkom među glazbenim zvijezdama’. Prije aktualnog ’Songs Of Mass Destruction’, objavila je tri samostalna albuma, ’Diva’ (1992.), ’Medusa’ (1995.) i ’Bare’ (2003.). Sa Daveom Stewartom, kao članica dua Eurythmics, Annie je u razdoblju od početka osamdesetih do početka devedesetih godina prošlog stoljeća postigla ogromne uspjehe i zasluženu svjetsku slavu. Eurythmics su objavili devet uspješnih studijskih albuma i nekoliko različitih Best Of kompilacija. Uvijek neobična, rijetko je pristajala na kompromise.

Njegujući poseban vokalni izričaj, upotpunjen sjajnim skladateljskim dosezima (što samostalnim, što sa Stewartom), Annie Lennox ostala je zapamćena po originalnosti i iskrenosti koja se provlači kroz gotovo sve njene pjesme. Do sada je čak 7 puta nagrađena s uglednom nagradom ’Brit Awards’. Kada su je u osnovnoj školi nastojali ’ispraviti’ - jer piše lijevom rukom - Annie se nije dala, a kada su nastali određeni ’moralni’ ’problemi’ oko video spota za ’Love Is A Stranger’ Annie je ponovo ostala pri svom imidžu, optuživana kao ’unisex pjevačica’.

Možda je to bio jedan od izraza zavidnosti na njen fenomenalni raspon glasa od čak četiri oktave, što posjeduje relativno mali broj izvođačica na svjetskoj sceni, a u toj malobrojnoj grupi nalaze se Christina Aguilera i Celine Dion. Zbog prilične doze kontemplativnosti koja se provlači kroz mnoge njene pjesme, njenu životno-glazbenu koncepciju mogli bismo sažeti na razne načine, ali jedan od svakako najbližih bio bi… ’Da bi imala povjerenja u svoje vlastite umjetničke odabire - nije joj potrebno ustrajati u dokazivanju da je većina ostalih koncepcija pogrešna’.

Annie je jednostavno prirodna, slobodna, hrabra i neopterećena - i upravo su to već godinama njeni glavni aduti kojima se uspjela, uglavnom vrlo uspješno, održati u uvijek turbulentnoj i nadasve zahtjevnoj ’glazbenoj džungli’.

1. Little Bird
2. Walking On Broken Glass
3. Why?
4. No More ’I Love You’s’
5. Precious
6. Love Song For A Vampire
7. 1000 Beautiful Things
8. Sing
9. Pavement Carcks
10. Whiter Shade Of Pale
11. Cold
12. Dark Road
13. i 14. – dvije nove pjesme

Annie Lennox - Why?

Objavljeno 03.07.2008.

Vremeplov

Što dalje idemo, manja su nam očekivanja. Ja se samo nadam pozivima iz naselja, gradova i sela u kojima ima struje, drugo me apsolutno više ne interesira. Daj nam produžni kabel s pet utičnica da se možemo uštekat’ i pusti nas sat i pol, dva i mi ćemo dati sve od sebe.
Robert Jovanović (Mandrili)