Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Annie Lennox ”Žena mira 2009.”

Annie Lennox ”Žena mira 2009.” Britanska pjevačica Annie Lennox imenovana je u srijedu 11. 11. ”Ženom mira 2009.” za svoje zalaganje u borbi protiv AIDS-a u Južnoj Africi na 10. skupu dobitnika Nobelove nagrade za mir koji je završio u srijedu u Berlinu.

Škotska pjevačica slavnog dua Eurythmics osnovala je 2007. inicijativu SING, kojom je pozvala 23 pjevačice da snime ploču, od koje je zarada poslužila za lijekove, obrazovanje i zaštitu južnoafričkih žena i djece od AIDS-a.

Annie Lennox je u majici s natpisom ”HIV pozitivna” primila nagradu, brončani kip, od bivšeg predsjednika Južnoafričke Republike Frederika de Klerka, dobitnika Nobelove nagrade za mir 1993. za reforme koje su pridonijele završetku apartheida 1991.

Pjevačica je duboko zahvalila na nagradi, posvetivši ju svim ženama koje se zauzimaju za ograničavanje štete od te pandemije.

Annie Lennox je ispričala kako joj je prvo putovanje u Južnoafričku Republiku 2003. otvorilo oči, posebice govor Nelsona Mandele o Robben Islandu, otoku-zatvoru, u kojem je proveo 26 godina. U govoru je pandemiju AIDS-a usporedio s genocidom.

Među 15-ak dobitnika Nobelove nagrade za mir bili su povijesni vođa poljskih sindikata Lech Walesa, bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov te utemeljitelj mikrokredita Grameen u Bangladešu Muhamed Junus.

U ozračju 20. obljetnice pada Berlinskog zida političke rasprave vođene na skupu bile su usmjerene na zidove koje treba srušiti u svijetu.

Objavljeno 19.11.2009.

Vremeplov

Nemam nikakvih idola i uzora... samo sebe.
GG Allin