Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Australski ministar dokazao da je i dalje rock zvijezda

Australski ministar dokazao da je i dalje rock zvijezda Bivši frontman skupine Midnight Oil, sadašnji australski ministar za zaštitu okoliša Peter Garrett nakratko se vratio u četvrtak 12.3.2009. g. na pozornicu sa starom grupom na koncertu za žrtve nedavnih šumskih požara u Australiji.

Peter Garrett (55), okupio je ostale članove benda i u Canberri otvorio koncert čiji su prihodi namijenjeni žrtvama požara, u kojima je prošloga mjeseca poginulo 210 ljudi, a 10 tisuća ih je ostalo bez krova nad glavom. ”Sinoć je Peter Garrett opet bio onaj stari, što nije bio slučaj posljednjih pet godina”, piše Sydney Morning Herald i podsjeća da je preobrazba žestokog rockera u blijedog političara izazivala kritike njegovih obožavatelja.

Njegova grupa oduvijek je bila povezana s politikom i u svojim pjesmama osuđivala američku vanjsku politiku, korporacijsku pohlepu i borila se za prava australskih domorodaca. No, mnogi Garretta danas optužuju da se ulaskom u ”pravu” politiku odrekao dobrog dijela svojih čvrstih stajališta.

”Midnight Oil” najveći je uspjeh doživio krajem 1980-ih hitovima ”Beds are Burning” i ”Blue Sky Mine”. Godine 2002. bend se raspao zbog Garrettove političke karijere. Ponovo su se nakratko okupili 2005. radi skupljanja prihoda za žrtve tsunamija.

Dugogodišnji ekološki aktivist, Garrett je 2004. izabran u parlament, a u vladi laburističkog premijera Kevina Rudda nalazi se na čelu ministarstva za zaštitu okoliša.

Danas će skupina ponovno nastupati u Melbourneu s američkim Kings od Leon, a nedjelju u Sydneyu s britanskom grupom Coldplay u sklopu serije humanitarnih koncerata za pomoć žrtvama požara.

Objavljeno 14.03.2009.

Vremeplov

Koncert je predstava. Svirka je svirka… A nije svaki bend sposoban napraviti predstavu.
Vladimir Janković Džet, intervju za RiRock.com