Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

BBC odustao od cenzuriranja Poguesa

Ravnatelj BBC-jevog Radija 1 u utorak je povukao odluku o cenzuriranju pogrdne engleske riječi ’faggot’ za homoseksualce u poznatoj božićnoj pjesmi irske skupine The Pogues. U tekstu pjesme ’Fairytale of New York’ o burnoj svađi dvoje ljubavnika koju su prije 20 godina Poguesi objavili u suradnji s pjevačicom Kirsty MacColl, nižu se uvredljivi izrazi, među kojima se našla i riječ ’faggot’. BBC-jevi su šefovi odlučili zvučnim signalom prekriti tu riječ jer bi je dio slušateljstva mogao smatrati uvredljivom, no povukli su odluku nakon pritužbi Kirstyine majke i stotina obožavatelja.

MacColl je poginula 2000. godine u nesreći na moru pred meksičkom obalom. Njezina je majka Jean za program BBC-jevog Radija 5 odluku o cenzuri nazvala smiješnom. Kontrolor programa Radija 1 Andy Parfitt je odluku da se ’beepom’ prekrije riječ ocijenio pogrešnom. Parfitt je objasnio kako Radio 1 ne pušta homofobne stihove i osuđuje vrijeđanje i omalovažavanje te dodao kako nije uvijek lako donijeti ispravnu procjenu. ’Od sada će se emitirati necenzurirana verzija pjesme’, rekao je Parfitt.

’Fairytale of New York’ autora Jema Finera i Shanea MacGowana jedna je od najpopularnijih božićnih pjesama svih vremena.

Objavljeno 21.12.2007.

Vremeplov

Moj prvi ”dug društvu” je bio pomoć jednom društvu za zaštitu dupina. Dio moje zarade od prodaje albuma dajem Greenpeaceu.
Rick Danko (The Band)