Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

BBC odustao od cenzuriranja Poguesa

Ravnatelj BBC-jevog Radija 1 u utorak je povukao odluku o cenzuriranju pogrdne engleske riječi ’faggot’ za homoseksualce u poznatoj božićnoj pjesmi irske skupine The Pogues. U tekstu pjesme ’Fairytale of New York’ o burnoj svađi dvoje ljubavnika koju su prije 20 godina Poguesi objavili u suradnji s pjevačicom Kirsty MacColl, nižu se uvredljivi izrazi, među kojima se našla i riječ ’faggot’. BBC-jevi su šefovi odlučili zvučnim signalom prekriti tu riječ jer bi je dio slušateljstva mogao smatrati uvredljivom, no povukli su odluku nakon pritužbi Kirstyine majke i stotina obožavatelja.

MacColl je poginula 2000. godine u nesreći na moru pred meksičkom obalom. Njezina je majka Jean za program BBC-jevog Radija 5 odluku o cenzuri nazvala smiješnom. Kontrolor programa Radija 1 Andy Parfitt je odluku da se ’beepom’ prekrije riječ ocijenio pogrešnom. Parfitt je objasnio kako Radio 1 ne pušta homofobne stihove i osuđuje vrijeđanje i omalovažavanje te dodao kako nije uvijek lako donijeti ispravnu procjenu. ’Od sada će se emitirati necenzurirana verzija pjesme’, rekao je Parfitt.

’Fairytale of New York’ autora Jema Finera i Shanea MacGowana jedna je od najpopularnijih božićnih pjesama svih vremena.

Objavljeno 21.12.2007.

Vremeplov

Heroji su za klince, s godinama se to pretvara u poštovanje.
Andy Summers ( iz perioda rada sa The Police)