Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Beatlesi s ”Across The Universe” putuju u svemir

Klasik skupine Beatles ”Across The Universe” bit će poslan nevjerojatna 2,5 kvadrilijuna milja daleko u svemir. NASA će lansirat pjesmu prema zvijezdi Sjevernjači u ponedjeljak, a njeno putovanje trebalo bi trajati 431 godinu, odnosno na cilj bi trebala stići 2439. godine. Skladbu će američka svemirska agencija poslati pomoću svojih satelita u sklopu mreže Deep Space Network. Sir Paul McCartney, koji je uz Johna Lennona potpisan kao autor, oduševljen je ovom idejom, a jednako je uzbuđena i Yoko Ono. Projekt je organizirao Martin Lewis iz američke tvrtke Springtime, a 4. veljače proglašen je Across The Universe danom.

Ovaj datum nije slučajno odabran. Naime, 4. veljače obilježit će se točno 40 godina od snimanja tog singla. NASA je objavila kako će u svemir poslati prvu verziju pjesme. Osim toga, ”lansirana” je i posebna internetska stranica www.acrosstheuniverseday.com, na kojoj će se moći pratiti svi događaji ovog jubileja. Pjesma je upućena prema Polarisu, tj. Sjevernjači, čovjekovom prvom navigacijskom vodiču koji je udaljen 431 svjetlosnu godinu od nas. Kozmička ”poruka u boci” putovat će brzinom svjetlosti od 299.792 kilometra u sekundi. Ako pjesma stigne do Polarisa i odbije se put Zemlje, vratit će se 2870. godine.

Ovaj veliki hit Beatlesa dosad su obradili brojni eminentni glazbenici: Bono, David Bowie, Stevie Wonder, Cyndi Lauper, Norah Jones, Roger Waters, Steven Tyler, Sean Lennon, Moby, Tim McGraw, Scott Weiland, Alicia Keys, Alison Krauss, Velvet Revolver, Fiona Apple i mnogi drugi. Ovo nije prvi put da NASA koristi skladbe Beatlesa za svoje projekte. Tako su pjesme ”Here Comes the Sun”, ”Ticket to Ride” i ”A Hard Day’s Night” puštane na Međunarodnoj svemirskoj postaji kako bi budile astronaute.

Objavljeno 04.02.2008.

Vremeplov

Generalno gledano iz crvenog odela, kravata i starki pozdravlja vas jedan četrdesetogodišnjak koji se još ne predaje, jedna klinka koja tačno zna šta neće i dva klinca koja polako postaju svesna kako ništa ne znaju.
Nikola Pavković (Oružjem protivu otmičara)