Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Beatlesove pjesme povućene sa SAD sitea

Beatlesove pjesme povućene sa SAD siteaBeatlesi su samo jedni od nekolicine koji nisu na iTunesu. EMI Music su ishodovali sudsku zabranu protiv US websitea za koji se govorilo da prodaje pjesme Beatlesa bez dopuštenja.

Losanđeleski sudac je izdao naredbu protiv Bluebeat.coma, zabranivši im da puštaju ili prodaju pjesme dotičnog benda ili bilo kojeg drugog EMI izvođača.

Bluebeat je izjavio da je prodavao samo kopirane verzije snimaka pjesama, no sudac nije našao odgovarajuće dokaze koji bi ga uvjerili u istinitost te tvrdnje.

Beatlesi su jedni od nekolicine koji ne prodaju svoje pjesme online.

EMI je pokrenuo pravni postupak protiv Bluebeata kada je postalo jasno da je tvrtka nudila neautorizirane dowloade Beatlesovih pjesama za 25 centa po komadu. Također je uočeno da mnoge od pjesama na siteu nikad nisu ni imale dozvolu za prodaju ili izvedbu online.

Vlasnik Bluebeata, Hank Risan, tvrdio je da mu ne treba dozvola jer njegova usluga nudi prodaju kopiranih verzija pjesama za koje je korištena tehnika zvana „psiho-akustična simulacija“.

Ne slaže se s odlukom suca koja mu onemogućuje prodavanje glazbe koja zvuči potpuno jednako kao i originalne snimke.

Glazba koja se vodi kao tribute to je tipičan primjer kojeg pokriva upravo taj zakon, npr. Tribute to Beatles ne bi trebao biti povreda zaštite autorskih prava, no ipak bi trebali platiti
najamninu za objavljivanje na bilo koju pjesmu koju snime.

Novi sastanak na sudu zakazan je za 20. studenoga kada će biti saslušane obje strane.

EMI, inače vlasnik Beatles recordingsa, je u produženim pregovorima s Apple Corps, kompanijom koju ju je bend zadužio da pazi na njihov katalog i da dogovara prodaju njihovih pjesama online.

Jedan EMI-jev glasnogovornik je za BBC izjavio:“Rasprave između EMI-ja i Apple Corpsa će se nastaviti. EMI bi želio da Beatlesi budu dostupni u digitalnim trgovinama.“

Objavljeno 19.11.2009.

Vremeplov

Još od 1980. i 1981. su mi izmišljali izjave. Pola stvari je bilo izmišljeno i onda digneš ruke od toga. Ne želim više ništa objašnjavati…
Branimir Johnny Štulić