Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bečka izložba u čast Kralja popa

Bečka izložba u čast Kralja popaGlavni će austrijski grad 26. rujna biti domaćin spektakularnog koncerta u sjećanje na preminulog Kralja popa Michaela Jacksona.

Kao kulisa za ovaj spektakl poslužit će bečki dvorac Schönbrunn, gdje bi na 165 metra širokoj bini pred 100.000 posjetitelja trebale između ostalog nastupiti i glazbene zvijezde poput Madonne, Whitney Houston te benda U2.

Pored uživanja velikom glazbenom spektaklu obožavatelji će od 2. do 18. rujna moći posjetiti i izložbu u čast Kralju popa pod nazivom ”Thriller at Jennyfair” u poznatom bečkom klubu Planetarijum.

Trideset mladih umjetnika, čija će djela biti prikazana u okviru izložbe, odabrani su putem javnog natječaja. 29. kolovoza, upravo na 51. rođendan Kralja popa, u parku Prater, bečki je umjetnik Christian Eisenberger izraditi kartonsku maketu ranča ”Neverland”.

Djela obuhvaćena izložbom prikazuju lik Michaela Jacksona iz najrazličitijih perspektiva. Tako je poznati bečki umjetnik Karl Kühn kao temu svog rada odabrao Jacksonovo gostovanje kod Oprah Winfrey 1993. godine, dok je umjetnica Julia Seyers na umjetnički način nastojala prikazati posljednji sadržaj Jacksonova želuca.

No zanimljivi su i projekti umjetnika Michaela Niemetza, čija se instalacija temelji na glazbenom spota uz pjesmu ”Who’s Bad” te umjetnice Helen van Dujine koja u svom radu ”Cut up Jackson” citira odlomke iz Jacksonovih pjesama koje naknadno povezuje sa skandaloznim novinskim tekstovima o kralju popa.

Budući da se izložba održava u jednom od najpoznatijih bečkih noćnih klubova, ne čudi ni činjenica da njezin večernji dio obuhvaća i veliko Jackson-Tribute plesno natjecanje.

Objavljeno 11.09.2009.

Vremeplov

Muzika se dijeli na dobru i lošu. To je tako jednostavno za razumjeti.
Sejo Sexon (Zabranjeno pušenje)