Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bob Dylan s druge strane ogledala

Utjecaj Boba Dylana na popularnu kulturu je neizmjeran. Iako je sve počelo 1963. godine, kada je Dylan izdao ploču ’The Freewheelin’ Bob Dylan’ (prvi put s autorskim pjesmama) koji ga je potvrdio kao prvog i najsnažnijeg glasa folk glazbe. Godinu kasnije, je svoju tadašnju slavu zacementirao s albumom ’The Times They Are A-Changin’, a 1965. godine akustiku je zamijenio s elektrikom…

Dylanov ”električni” nastup 1965. godine prouzročio je ogromnu podjelu, koja još danas odzvanja u povijesti slične folk i rock glazbe. Od 1963. godine, dok je sazrijevao kao autor i glazbenik, je u godinama koje slijede, želio svoj zvuk promijeniti i kao takvoga ponuditi slušateljima. A oni su za razliku od velikog glazbenika još uvijek željeli ”samo” akustičnog Dylana, kojeg su idolizirali.

Te suprotnosti i razvoj Dylana od folk pjevača do glasnika nove generacije, možete osjetiti na novom DVD-u ”The Other Side Of The Mirror”, kako se pisala glazbena povijesti i kako je Dylanov osobni glazbeni razvoj otvorio još jedno novo poglavlje pop glazbe. Jedinstven kronološki prikaz Dyanovog razvoja između 1963. i 1965. godine, uključujući i kontroverzni ”električni” nastup 1965. godine. Više od 80 minuta koncertnih nastupa, među kojima se nalaze mnogi do danas još neobjavljeni.

Objavljeno 11.12.2007.

Vremeplov

O Milesu Davisu se ne bi smijelo kazati išta loše jer je učinio nevjerovatne stvari i njegov doprinos modernoj muzici je ogroman.
John Mclaughlin