Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bob Dylan s druge strane ogledala

Utjecaj Boba Dylana na popularnu kulturu je neizmjeran. Iako je sve počelo 1963. godine, kada je Dylan izdao ploču ’The Freewheelin’ Bob Dylan’ (prvi put s autorskim pjesmama) koji ga je potvrdio kao prvog i najsnažnijeg glasa folk glazbe. Godinu kasnije, je svoju tadašnju slavu zacementirao s albumom ’The Times They Are A-Changin’, a 1965. godine akustiku je zamijenio s elektrikom…

Dylanov ”električni” nastup 1965. godine prouzročio je ogromnu podjelu, koja još danas odzvanja u povijesti slične folk i rock glazbe. Od 1963. godine, dok je sazrijevao kao autor i glazbenik, je u godinama koje slijede, želio svoj zvuk promijeniti i kao takvoga ponuditi slušateljima. A oni su za razliku od velikog glazbenika još uvijek željeli ”samo” akustičnog Dylana, kojeg su idolizirali.

Te suprotnosti i razvoj Dylana od folk pjevača do glasnika nove generacije, možete osjetiti na novom DVD-u ”The Other Side Of The Mirror”, kako se pisala glazbena povijesti i kako je Dylanov osobni glazbeni razvoj otvorio još jedno novo poglavlje pop glazbe. Jedinstven kronološki prikaz Dyanovog razvoja između 1963. i 1965. godine, uključujući i kontroverzni ”električni” nastup 1965. godine. Više od 80 minuta koncertnih nastupa, među kojima se nalaze mnogi do danas još neobjavljeni.

Objavljeno 11.12.2007.

Vremeplov

Iza određene točke, glazba više nije moja. Vaša je…
Phil Collins