Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bob Dylan u Areni Beograd

Bob Dylan u Areni BeogradJedan od najvećih rock & roll umjetnika današnjice Bob Dylan održati će koncert u nedjelju 06. 06. 2010. u Beogradskoj areni.
Dugo očekivani koncert u organizaciji Avalon produkcije i Arene Beograd, nakon svog menadžmenta, definitivno je potvdio i sam Dylan. Koncertni detalji se sad nalaze i na zvaničnom sajtu umjetnika.

Legendarni muzičar trenutno se nalazi na turneji od 15 koncerata u Japanu i Južnoj Koreji, nakon čega se u svibnju vraća u Evropu gdje će svirati sve do sredine srpnja. Pored beogradskog, Avalon produkcija organizuje i Dylanov koncert 04. 06. u Skoplju.

Bob Dylan je 07. 06. 1988. godine započeo čuvenu „Never Ending” turneju koja traje i dalje s više od 2100 održanih koncerata!

Postava muzičara koja prati Dylana na koncertima mijenjala se tijekom proteklih pet desetljeća a vrlo zapažene bile su turneje sa članovima kultnog kanadskog sastava jednostavnog imena The Band. Od 2006. godine Dylanov prateći bend dobiva svoju današnju postavu koju čine gitaristi Stu Kimball i Charlie Sekson, legendarni basista Tony Garnier, bubnjar George Resele i multiinstrumentalista Donnie Herron.

„Ovo je najbolji bend s kojim sam ikad bio, čovjek za čovjeka. Kada sviraš s dečkima sto koncerata godišnje, znaš točno što možeš i što ne možeš. Sad imam ljude u bendu koji mogu otprašiti bilo što, pa čak i mene iznenade” prokomentirao je Dylan svoj aktualni bend u izjavi za časopis „Rolling Stone”.

Brojne su nagrade u polustoljetnoj karijeri nezaustavljivog velikana, a među njima su i Oscar, te nevjerojatna Pulitzerova nagrada koju osim Dylana nije primio niti jedan muzičar.

Zanimljivo je da je 1991. godine Grammy nagrada za životno dijelo bila njegova tek četvrta, da bi ih poslije toga osvojio još sedam!

Vječnost Boba Dylana potvrđuje i prošlogodišnje osvajanje prvih mjesta američke i britanske top liste s albumom „Together Through Life”. Nedugo zatim neumorni autor objavljuje i album božićnih pjesama „Christmas in the Heart” čiji prihod poklanja humanitarnim organizacijama.

„Da bi se problem gladi riješio znači da svatko od nas mora učiniti koliko može da se pomogne ljudima u nevolji i podrže napori da se dođe do trajnog riješenja” izjavio je tom prilikom veliki pjesnik čija poezija nerijetko opisuje obespravljene.

Ulaznice se mogu nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima: blagajna Beogradske arene, Bilet servis, Eventim, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs, po cijenama: 25e i 28e (za galeriju nivoa 400), 30e za parter, Fan pit po cijeni od 40e kao i 39e i 45e (za najbolja mjesta na tribinama nivoa 200).

Koncert počinje u 20:00.

Objavljeno 30.04.2010.

Vremeplov

Peace!
John Lennon