Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bob Dylan u Beogradu

Bob Dylan u BeograduPubliku u Srbiji nakon 19 godina i koncerta koji je održao 11. 06. 1991. na stadionu „Galenike” u Zemunu ponovo očekuju od Bob Dylana neke od najvećih rok klasika poput „Like a Rolling Stone”, „Knockin’ on a Heaven’s Door”, „Forever Young” ili „Hurricane.

Nevjerojatna 34 studijska albuma, 54 singlice, 13 koncertnih i 14 kompilacijskih izdanja učinili su Dylana jednim od najutjecajnijih muzičara bez koga bi povijest moderne muzike bila potpuno drugačija.

Bob Dylan je rođen 1941. godine u gradiću Duluth u Minnesoti, da bi se 1961. preselio u New York gdje je nastupao po lokalnim klubovima kada su ga otkrili talent menadžeri izdavačke kuće „Columbia”. Debi album izdaje 1962. godine, da bi već u svibnju 1963. objavio sada već kultni album „The Freewheelin’ Bob Dylan” i pjesmu ”Blowin’ in the Wind”, jednu od suštinskih himni pokreta za građanska prava. Ovaj pokret je imao i zvaničnu proslavu 10. 02. ove godine kada na poziv Baracka Obame po prvi put Dylan prihvača nastupiti u Bijeloj kući. Obama je istaknutog umjetnika nedugo potom odlikovao i Nacionalnom medaljom za umjetnost i humanost nazvavši tada Dylana „ikonom buntovne omladine” koji se u skladu s tim nije ni pojavio na uručenju ovog visokog priznanja.

Bob Dylan često je opisivan kao jedna od najutjecajnijih ličnosti 20. stoljeća, ali se njegov utjecaj prema mnogima danas osjeti više nego ikad.

Zanimljivo je i da od 1996. godine postoji svjetski pokret akademika koji apeliraju na Švedsku akademiju da Dylanu konačno uruči Nobelovu nagradu.

Prestižni časopis „Rolling Stone” proglasio je Dylana za najvećeg solo umjetnika svih vremena, a njegovu pjesmu „Like a Rolling Stone” za najbolju ikad snimljenu.

Britanski književnik Hauard Souns u Dylanovoj biografiji svrstava ga među najveće umjetnike koje čovječanstvo pamti kao što su Mozart, Shakespeare ili Picasso.
Među mnogima, nevjerovatnim životom nesvakidašnjeg poete intenzivno se bavio i Martin Skorseze koji je 2005. godine režirao trosatni biografski film „No Direction Home”.

U spomenutom filmu ostala je zabilježena i jedna od najsnažnijih izjava koja je definirala Dylanov univerzalni utjecaj na društvo: „Za mene više ne postoji crno i bijelo, lijevo i desno. Postoji samo gore i dolje, a dolje je veoma blizu zemlje. Pokušavam ići gore bez razmišljanja o nečem tako trivijalnom kao što je politika”.

Ulaznice se mogu nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima: blagajna Beogradske arene, Bilet servis, Eventim, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs, po cijenama: 2500 i 2800 dinara (za galeriju nivoa 400), 2990 dinara za parter, Fan pit po cijeni od 4000 dinara kao i 3900 i 4500 dinara (za najbolja mjesta na tribinama nivoa 200).

Koncert počinje u 20:00.


Objavljeno 15.05.2010.

Vremeplov

Nemojmo idealizirati situaciju, bavljenje glazbom u Hrvatskoj ne išće ništa više vremena od imanja bilo kojeg prosječno vremenski konzumirajućeg hobija...
Aljoša Šerić (Ramirez / Pavel), intervju za RiRock.com