Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bono dobio počasnu titulu britanskog viteza

Irska rock-zvijezda i borac za ljudska prava dobio je počasnu titulu britanskog viteza za svoj glazbeni i humanitarni rad. Bit će mu uručena iza Nove godine. ”Njezino Veličanstvo imenovalo je Bona počasnim Viteškim zapovjednikom najizvrsnijeg reda u Britanskom carstvu, kao priznanje za njegov doprinos glazbenoj industriji i za njegov humanitarni rad”, kaže se u priopćenju veleposlanstva.

Bono će nagradu primiti iz ruku britanskog veleposlanika u Irskoj na posebnoj svečanosti u Dublinu odmah poslije Nove godine. Počasna viteška titula, kojom se ipak ne stječe naziv ”Sir”, dodjeljuje se nebritancima za posebne zasluge. Dobio ju je 1986. Bob Geldof, za svoj rad na Live Aid projektu.

Objavljeno 27.12.2006.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik