Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bono i Edge rade pjesme za ”Spidermana”

Bono i Edge rade pjesme za ”Spidermana”Gitarist skupine U2 Edge i pjevač Bono rade na glazbi i stihovima za novi projekt. Radi se o mjuziklu ”Spiderman”. Progovorivši po prvi put o tome što rade Edge je izjavio da je dio pjesma već napisan te da su u ”vrlo dobrom stanju”.

Edge je dodao ”Mislim da su mjuzikli bili u naponu snage u 40-ima,50-ima i 60-ima prošlog stoljeća. Ništa jako zanimljivo nije se dogodilo u međuvremenu što se tiče tog žanra. Kao god bilo, mi smo oduvijek imali tu skrivenu ambiciju da jednog dana gurnemo prste u to područje.”

U suradnji s Julie Taymor koja je nagrađena za svoj u Disneyevom animiranom filmu Lion King i tekstopiscem Glenn Bergerom, Bono i Edge polako priču dovode kraju.
”Berger je smislio neke odlične dijaloge. Krajnju priču su razradili Julie i Glenn, dok smo se Bono i ja ubacivali s idejama s vremena na vrijeme, što su i oni činili po pitanju pjesama.” ispričao je Edge.

”Volimo kopati po kreativnom svijetu drugih ljudi i otkrivati kako se sve odvija. Do sada smo napisali mnogo pjesama. U dobrom su stanju i nadam se da će biti gotovo ove godine. Ne znamo gdje će biti premijera, ali najvjerojatnije je da će biti u New Yorku.”

Ovo nije prvi put da članovi skupine U2 sudjeluju u stvaranju glazbe za strip junaka. Za film Batman Forever snimili su pjesmu ”Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me”.

Edge je još dodao ”Neće biti cijeli orkestar već 18 do 20 instrumentalista. Zbor će biti rock’n’roll sastav. Biti će zanimljivo pisati za druge ljude. Već sada smo napisali puno pjesama za ženski vokal. To je poseban izazov, pisati u pravom ključu i pogoditi sve tehnikalije.”

Objavljeno 07.01.2009.

Vremeplov

Ja sam cinik pun nade.
Tracy Chapman