Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Boško Petrović ”B.P. Collection” u Jugotonu

Boško Petrović ”B.P. Collection” u JugotonuLegenda jazz muzike Boško Petrović nedavno je objavio četvorostruku kolekciju pod nazivom ”B.P. Collection”. Povoda za objavu ovog izdanja bilo je više: proslava 75. rođendana, 50 godina otkako je osnovao Zagrebački jazz kvartet i 20 godina B.P. Cluba, danas kultnog središta jazza i dobre zabave.

Vibrafonist svjetske reputacije, diskograf, pedagog, urednik i voditelj brojnih TV i radio emisija, kao i jedan od najvećih promotora jazza u Hrvatskoj nastupa već gotovo 60 godina, a u svoj poznati B.P. Club uspio je privuči najveće velikane svjetske jazz i blues scene. Upravo ta zagrebačka jazz institucija nedavno je primljena u punopravno članstvo European Jazz Networka, a 2005. godine European Jazz Awards Committee Bošku Petroviću je dodjelio titulu European Jazz Master.

Ova četvorostruka luksuzna kolekcija čini presjek rada njegove muzičke karijere. Na prvom CDu koji nosi naziv ’’Feel so fine!“ nalaze se numere u kojima Boško Petrović surađuje sa svojim prijateljima, svjetski poznatim muzičarima (Big Joe Turner, Clark Terry, Kenny Drew i mnogi drugi.).
Drugi CD pod nazivom ”BP Club after dark“ - sadrži 12 numera u kojima Boško Petrović svira s gitaristom Joe Passom, od dua do kvinteta zajedno s gudačima.
”With pain i was born” je naziv trećeg CDa koji je i koncertni snimak Boško Petrović Trio u stalnoj postavi Primož Grašič (gitara) i Mario Mavrin (bas), održanog u studiju M 2002. godine.
Četvrti CD koji se zove ”Round Midnight” sadrži 13 jazz standarda poput Round Midnight, Misty, Zagreb by Night i drugih, u izvođenju Boška Petrovića i Big Benda RTV Slovenije, pod dirigentskom palicom Lojzeta Krajnčana.

Ovo luksuzno izdanje, sastavljeno iz bogate diskografije Boška Petrovića, od subote 12.06. 2010. godine će se naći i u Jugotonovim (Croatia records) trgovinama u Beogradu (Nušićeva 27) i Subotici (Matka Vukovića 5).

Kolekcija u obliku knjige sadrži i preko 40 stranica na kojima se nalaze sve pojedinosti o životu i radu Boška Petrovića, napisane od strane novinara i muzičkih kritičara Aleksandra Dragaša, Dražena Vrdoljaka i Davora Hrvoja.


Objavljeno 18.06.2010.

Vremeplov

Naravno da je teško. Zašto bi i bilo lako? Za ono što se voli treba se i boriti. Ma šta... sve su profesije teške. Dobro, ovo naše je posebno teško, al’ ko nam je kriv da smo to odabrali. Sami smo se odlučili i što sad... zašto da kukamo? Treba šutjeti i raditi!
Drago Mlinarec (na pitanje: da li je profesija muzičara posao za manijake - 1979)