Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Brant Bjork prvi put u Hrvatskoj!

Brant Bjork prvi put u Hrvatskoj!Po prvi put u Hrvatskoj imati ćemo čast svjedočiti vrhunskoj Rock poslastici, namijenjenoj pravim gurmanima, štovateljima dobrog zvuka i cool vibracija. Svojom pojavom počastiti će nas živuća legenda, jedan od pionira ’’desert rock’’ scene i originalni pustinjski ’’boogieman’’ mr. Brant Bjork.

Ekskluzivan koncert u sklopu njegove europske turneje održati će se u klubu Močvara.

Brant potiče iz Palm Desert-a u Kaliforniji, gdje je počeo nastupati kad je imao 13. godina. Do srednje škole on, Josh Homme, Nick Oliveri i John Garcia su oformili Kyuss, bend koji je odavno prerastao termine kao što su kult ili legenda.

Kyuss su bili prvi ’’desert rock’’ bend koji je postigao međunarodni uspijeh kao predvodnici muzičkog pokreta koji je vratio težak, psihodeličan zvuk u rock n’ roll te poslužio kao prototip za cijeli ’’desert/stoner rock’’ pokret.

Zvuk benda je dosta vukao na Black Sabbath te su se savršeno uklopili među ostale tada aktualne bendove poput Soundgarden i Alice In Chains.
Kyuss su 1992. pod okriljem Elektre, izdali album koji je s vremenom postao jedan od najznačajnijih izdanja tog desetljeća, ”Blues For The Red Sun”, koji je vlastoručno stvorio nadolazeći stoner-rock pokret.

Nakon albuma ”Welcome To Sky Valley”, Brant 1993. napušta Kyuss i seli se u Humboldt peći pizze i igrati nogomet. Previše kiše i padalina su ga natjerali da se vrati u Kaliforniju, svoje prirodno stanište gdje je pokrenuo nezavisnu izdavačku kuću El Camino (sada Duna Records); svirao je bubnjeve u hc/punk bendu De-Con i gitaru sa pustinjskom legendom Mario Lalli-em u bendu Fatso Jetson.

1996. Bjork se ponovno skompao sa Josh Homme-om da pokrenu Desert Sessions sagu iz koje je kasnije nastao Queens Of The Stone Age. Međutim, Brant je odlučio rokati sa svojim surferskim kompićima Fu Manchu na avanturi koja je ga je odvela u studio na snimanje 5 albuma i četverogodišnji put oko svijeta.

Osjećajući potrebu da je došlo vrijeme da krene na svoje osobno glazbeno putovanje, Brant izdaje šest solo albuma i tri u bendovskom okruženju. Live nastupi ovog starog mačka postali su poznati kao najbolje od rock n’ roll-a.
Predgrupa na ovom koncertu kao i na turneji će biti sjajan instrumentalni band iz Njemačke, My Sleeping Karma.

Njihov drugi album, ”Satya”, predstavio nam je konstantan napredak njihovog zvuka. Osnovna motivacija benda, spoj relaksacije i euforije na jedinstven način, ovog je puta provedena eksperimentiranjem s mnogim ljupkim detaljima i umješnim melodijama.
Sukob u Tibetu koji je eskalirao dok se snimao album, predstavnik je svih sukoba i kršenja ljudskih prava, te je tako postao glavna tema “Satye”. Imena pjesama i melodije su tako dobile dublje značenje. My Sleeping Karma također žele proširiti malo nade i ugode – i dalje čuvajući svoju blago melankoličnu tugu te širinu svojih melodija, karakteristike koje njihovi obožavatelji toliko vole.

My Sleeping Karma na proljeće 2010. izdaju svoj treći album, ponovno preko izdavača Elektrohasch Records. Novi album promovirat će europskom turnejom.

Karte u pretprodaji 80 kn , na dan koncerta 100 kn!

Prodajna mjesta: klub Močvara (Trnjanski nasip bb), Kingston record shop (Radićeva 3), Punkt13 (Ilica 24)

Objavljeno 10.02.2010.

Vremeplov

Glazba je dio tradicije i umjetnosti, a ne dio biznisa.
Sandor Szabo, mađarski gitarist