Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Brojne rock’n’roll memorabilije na prodaju

Gitare s potpisima Johna Lee Hookera, Jimmyja Pagea i Lesa Paula, zlatne ploče Madonne, Depeche Mode, Petera Gabriela i drugih glazbenika na prodaju nudi svoje atraktivne rock’n’roll memorabilije Dražen Vrdoljak.

Dugogodišnji glazbeni novinar tvrdi da nije strastveni sakupljač predmeta koji svjedoče o 50-godišnjem vijeku rock glazbe i njezinih protagonista. Ali, ako mu kolekcionarstvo,zbog mnogih drugih obaveza, i ne oduzima previše vremena, toliko se dugo bavi praćenjem rocka i sukladnih žanrova da je tijekom tri i pol desetljeća i bez kolekcionarskih ambicija došao u posjed značajne zbirke rock memorabilije.

”Bezbroj puta našao sam se u prilici da prikupim materijale – koncertne programe, ulaznice, plakate, knjige i ploče – s biljegom autentičnosti, no dugo ih nisam smatrao prilozima za zbirku glazbene memorabilije, vjerujući da su samo svakodnevna popudbina u poslu koji ionako ne radim za povijest”, kaže Vrdoljak, koji je od srijede, 22. studenoga, u Galeriji Roland Planet u Zvonimirovoj 13 (Zagreb) u 18 sati otvorio prodajnu izložbu najatraktivnijih primjeraka iz svoje zbirke. Ulaz je besplatan, a izložba traje do 8. siječnja.

Objavljeno 29.12.2006.

Povezani članci

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin