Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Cassandra Wilson - ’’Loverly’’ (Blue Note / Dallas)

Cassandra Wilson - ’’Loverly’’ (Blue Note / Dallas)Novi album Cassandre Wilson ’’Loverly’’ smjela je kolekciji jazz standarda koji su u izvedbama ove jazz dive i vrhunske ekipe pratećih glazbenika dobili novi sjaj.

’’Ovaj put željela sam raditi pjesme sa što manje aranžmana’’ kaže Cassandra koja za ugledni Blue Note snima još od antologijskog albuma ’’Blue Light ’Till Dawn’’ iz 1993. ’’Ne snimam tipične jazz pjesme, ali ih volim, pa sam tako i ispekla zanat proučavajući druge pjevače tog izričaja. Zaista je teško pjevati jazz ako ga ne razumiješ.’’Album ’’Loverly’’ uključuje nove verzije standarda među kojima su “Caravan”, “Gone With the Wind”, “Black Orpheus”, “Wouldn’t It Be Loverly”, “Till There Was You”, “A Sleeping Bee”, “The Very Thought of You”, “St. James Infirmary” i ‘’Dust My Broom’’, pjesmu Roberta Johnsona koju je popularnom učinio blues slide gitarist Elmore James. Tu je i jedna potpuno nova pjesma - ‘’Arere’’.

Za snimanje materijala Cassandra je unajmila kuću u rodnom gradu Jacksonu u Mississippiju. Preuredivši ju u studio, bend je mogao opušteno uživati live sessionima, a taj feeling najvjernije je uhvaćen u funky verziji klasika ‘’St. James Infirmary’’. Iako je Cassanrda Wilson i producentica novog albuma, ona tvrdi da su pjesme nastale združenim snagama u suradnji s bendom. ‘’Uvijek slušam mišljenje svojih glazbenika u vezi pjesama. Neki to smatraju greškom, ali ja volim taj demokratski pristup. Ja dam prijedlog, a onda svirajući hvatamo zajedničku energiju i improvizaciju.’’

Cassandrin jazz dream-team na ovom albumu uključuje Marwin Sewella na gitari, Jason Morana na klaviru, bubnjara Herlina Rileyja, perkusionista Lekaan Babalola i Lonnie Plaxicoa na bas gitari, kao i gostujuće glazbenike - basista Reginald Veala i Nicolasa Paytona na trubi.

Cassandra Wilson - Redemption Song

Objavljeno 03.07.2008.

Povezani članci

Vremeplov

Ono što me razbjesni je kada mi sedam ili osam svinja iz diskografske kuće govori što da obučem.
Sinead O’Connor