Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

CD sjećanje na Krešu Blaževića

Generacije su plesale uz pjesme ’Ljeto nam se vratilo’, ’Anđeli nas zovu da im skinemo krila’, ’Male curice’ i mnoge druge ni ne znajući da im je autor Krešo Blažević, samozatajni frontmen Animatora. Kada je prerano preminuo, 19. ožujka, ove godine ostavio je za sobom nasljeđe izvrsnih skladbi koje nadilaze generacijske razlike i okupljaju ljude svugdje i uvijek. Brojni Krešini suradnici i prijatelji u sjećanje na njega organizirali su koncert nazvan ’Ostat će mlad – Sjećanje na Krešu Blaževića’.

Koncert se održao u prepunoj Tvornici 20. lipnja 2007. Okupio je izvođače koji su surađivali s Krešom ili su jednostavno cijenili njegov rad. Neki su nastupili uz obnovljene Animatore ili kućni band Hakuna Matata dok su neki za ovu priliku poveli sa sobom i svoje bandove. Bili su tu među ostalima i Zoran Predin i Aki Rahimovski i Darko Rundek i Neno Belan i Srđan Gojković Gile (El. Orgazam) i Davorin Bogović i Renato Metessi i Marina Perazić, ali i Berde Band s kojima je Krešo također surađivao, Hakuna Matata te Hana Blažević, Krešina mlada talentirana kćer sa svojim Izolirbandom. Troipolsatni koncert pred popunjenom Tvornicom vodio je Pjer Žardin, prenosio ga je i HRT Plus, a skraćeni program objavljen je na albumu ’Ostat će mlad – Sjećanje na Krešu Blaževića’ u izdanju Dallas Recordsa.

Album je u prodaji od 26. studenog, a sadrži 19 pjesama izvedenih na koncertu u Tvornici snimljenih i objavljenih na CD-u bez nekih prevelikih studijskih intervencija kako bi vjerno prenijele atmosferu i doživljaj glazbenika i publike. Tu su sve najpoznatije pjesme Kreše Blaževića poput ’Ljeto nam se vratilo’ u izvedbi Nene Belana, ’Anđeli nas zovu da im skinemo krila’ u izvedbi Metessija i njegovih Zvijezda, ’Male curice’ koju izvodi Hana Blažević uz pomoć originalnih Animatora, ’Lubav među nas’ u izvedbi Darka Rundeka i Animatora i mnoge druge...

Album sadrži i popratni tekst te intervju Hrvoja Horvata s Krešom Blaževićem iz 2001. godine te fotografije s koncerta. Krešo Blažević objavio je i nekoliko knjiga, a ovoga mjeseca posthumno mu je objavljena knjiga ’Cigarete i tablete’ u nakladi Fraktura. Radi se o zbirci od dvadesetak kratkih priča koje je Krešo, baš kao i svoje pjesme stvarao poput zaokruženih minijatura. Priče su to o odrastanju od Krešinog rodnog Slavonskog Broda do današnje urbane svakodnevice opterećene politikom.

Objavljeno 03.12.2007.

Vremeplov

Muzika je ljepota, potraga za lijepim, potraga za duhovnom hranom...
Vlatko Stefanovski