Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Che Sudaka i Antenat u Ksetu

Che Sudaka i Antenat u KsetuNakon osam godina borbe protiv Golijata u argentinskom gradu Mar del Plata, Leo i Hernán kao jedini preostali članovi argentinskog benda Correcaminos, dolaze u Barcelonu i formiraju 2002. godine bend Che Sudaka. Otkad su stigli u Barcelonu, momci preživljavaju kao ulični muzičari.

Sreća im se nasmiješila kada ih je otkrio bivši pjevač benda Mano Negra, koji je već pomogao mnogim uličnim sviračima da snime album i prežive prodajući ga na ulicama.
Samo ime benda vuče korijen iz jedne pjesme staroga benda, a Leo ga objašnjava ovako:
”U Argentini smo bili ponosni Argentinci, no kada smo stigli ovamo, osjećali smo se ponajviše kao Sudake: Argentinci, Čileanci, Ekvadorci, Peruanci... Osjećali smo da svi mi dolazimo iz istoga svijeta.”

Riječ ”che” znači ”prijatelj”, a koristi se kad nekome želiš reći da se pokrene, da skupi energiju.

Kad govore o svom stvaralaštvu, članovi grupe navode različite utjecaje i uzore: Los Fabulosos Cadillacs, Todos tus Muertos, Mano Negra, Rubén Blades, Bob Marley, Peter Tosh, Sumo, Cafe Tauba, Manu Chao, Macaco, Ojos de Brujo, Dusminguet...

”Sin Papeles” (Bez para) je pjesma koja je ujedno i motto benda. Ona govori o tome da, ako nisi ”u sistemu”, jednostavno ne postojiš u Europi u smislu univerzalnih ljudskih prava, a i druge pjesme ovog benda su socijalno angažirane.
Ova argentinsko-španjolska atrakcija svojim buntovničkim latinoameričkim imidžom pokreće publiku na veseli ples po principu ”ruke i noge u zrak”.

Za zagrijavanje svira skupina Antenat, dub/reggae/ska kombinacija veselja i kvalitete, svadbenih druženja i biranih glazbenih poslastica. Još uvijek traje koncertna promocija njihovog novog albuma ”Karavana” koji je ugledao svjetlo dana prošle godine.

Che Sudaka i Antenat možete pogledati u nedjelju, 1.2., od 20:00 sati zagrebačkom Ksetu.

Objavljeno 19.01.2009.

Vremeplov

Nemam moto već vjerujem u ljude.
Žak Valenta, riječki redatelj