Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Chuck Berry - Utjelovljenje rock and rolla u Opatiji

Chuck Berry - Utjelovljenje rock and rolla u OpatijiNeumorni rock and roll gitaristički virtuoz, zasvirat će u četvrtak 10. srpnja s početkom u 21 sat na Ljetnoj pozornici, gdje se uz nastup ovog velikog glazbenog imena i njegovih gostiju, sprema i jedan povratak. Branko Đurić najpoznatiji kao Đuro iz Top liste nadrealista, okupiti će svoj stari bend Bombaj štampa samo kako bi nastupili kao predgrupa Chucku Berryju.

Chuck Berry će tokom ljeta obići neke od europskih zemalja te će zasvirati na Ljetnoj pozornici zajedno s Tommyjem Emmanuelom. Osim Đurinog nanovo okupljenog benda, kao uvertira u nastup dvojice svjetskih glazbenih velikana bit će i nastup Nene Belana & Fiumensa.

1926. godine u St. Louisu je rođen jedan od najutjecajnijih izvođača u povijesti rocka - Chuck Berry. Rock and roll je zasigurno postojao i prije njega. Bilo je i gitarističkog rock and rolla prije Chucka Berrya, no on je savršeno utjelovljenje svega što rock and roll znači, bilo to dobro ili zlo. Chuck Berry se razmjerno kasno počeo profesionalno baviti glazbom. Tek je u svojoj 26. godini prvi put nastupio za honorar, a snimati je počeo tri godine kasnije. Možda je jedan od razloga za tako kasni početak njegov boravak u popravnom domu zbog krađe automobila. U 21. godini Berry se ostavio karijere sitnog kriminalca, smirio se, zaposlio kao radnik i oženio. No, nije dugo mirovao. Uskoro se proslavio na lokalnoj razini pjevajući i svirajući po klubovima. Kada je 1955. godine izašla ”Maybellene”, Berryjeva karijera krenula je punim gasom. Uspjeh mu je donio slavu, bogatstvo i sve veće zanimanje zakonodavne vlasti. U 20 mjeseci uhićen je dva puta, a u optužbi se spominjalo ”bijelo roblje” - njegove mnogobrojne veze sa ženama druge rase nisu prošle nezapaženo. U posljednjih dvadeset godina Berry se dostojanstveno povukao iz glazbenog biznisa i tek povremeno nastupa, ukratko sumira Wikipedija Berryjev život.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od je 220 kuna do 1. srpnja, dok će nakon biti 250 kuna, a možete ih nabaviti u na prodajnim mjestima sustava Eventim.

Objavljeno 05.07.2008.

Vremeplov

Nije lako biti dobar bend u bilo kom žanru - rock, punk, metal... sve to treba muda i uvjerljivost. Zato mislim da je ključno biti iskren i bit to što jesi. Mi smo zajebanti.
Boris Rakamarić (PHC), intervju za RiRock.com