Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Cinkuši na festivalu SARI u Poljskoj

Cinkuši na festivalu SARI u PoljskojGlazbena družina Cinkuši nastavlja s nizom koncerata u sklopu promocije novog albuma ”Špiritus sanctus” koji je i kritika i publika primila više nego odlično.

Oduševili su publiku u Hrvatskoj svojim nastupima na Špancirfestu (Varaždin) i nedavno na Sceni Amadeo u Zagrebu, a upravo su se vratili s uspješnog nastupa na World Musik Festival SARI koji se održao od 11. do 13. rujna 2009.

Podsjetimo, Cinkuši su jedina hrvatska grupa koja je nastupala pred 250 tisuća gledatelja i to baš u Poljskoj, na Woodstocku prošle godine.

World Musik Festival SARI održava se uspješno već 22. godine, a ove godine je ugostio 14 izvođača iz Poljske, Češke, Hrvatske, Njemačke, Škotske... Ideja o organizaciji festivala nastala je 1987 godine.

Folk, etno, latino, irski folk, flamenco, celtic, blues, punk – sve su to žanrovi koji su se mogli čuti s pozornice jednog od najznačajnijih kulturnih događaja na jugu Poljske. Manifestacija je to koja privlači medije i velik broj posjetitelja u mali srednjevjekovni gradić Zory. Cinkuši su svojim energičnim nastupom osvojili mnogobrojnu festivalsku publiku.

Objavljeno 23.09.2009.

Vremeplov

Problem svih malih bendova (nezavisnih, nekomercijalnih) je taj što sve moraju sami, jer nitko osim njih nema koristi od njihovih projekata.


Raul Jereb ([mandelbrot set]), intervju za RiRock.com