Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Cinkuši na festivalu SARI u Poljskoj

Cinkuši na festivalu SARI u PoljskojGlazbena družina Cinkuši nastavlja s nizom koncerata u sklopu promocije novog albuma ”Špiritus sanctus” koji je i kritika i publika primila više nego odlično.

Oduševili su publiku u Hrvatskoj svojim nastupima na Špancirfestu (Varaždin) i nedavno na Sceni Amadeo u Zagrebu, a upravo su se vratili s uspješnog nastupa na World Musik Festival SARI koji se održao od 11. do 13. rujna 2009.

Podsjetimo, Cinkuši su jedina hrvatska grupa koja je nastupala pred 250 tisuća gledatelja i to baš u Poljskoj, na Woodstocku prošle godine.

World Musik Festival SARI održava se uspješno već 22. godine, a ove godine je ugostio 14 izvođača iz Poljske, Češke, Hrvatske, Njemačke, Škotske... Ideja o organizaciji festivala nastala je 1987 godine.

Folk, etno, latino, irski folk, flamenco, celtic, blues, punk – sve su to žanrovi koji su se mogli čuti s pozornice jednog od najznačajnijih kulturnih događaja na jugu Poljske. Manifestacija je to koja privlači medije i velik broj posjetitelja u mali srednjevjekovni gradić Zory. Cinkuši su svojim energičnim nastupom osvojili mnogobrojnu festivalsku publiku.

Objavljeno 23.09.2009.

Vremeplov

U Rijeci ima sve više bendova i glazbenika koji se otvaraju prema nekim novim žanrovima, izlaze iz okvira bazičnog rocka, koji će naravno uvijek imati svoje posebno mjesto. Bogatsvo riječke scene leži upravo u činjenici da se svašta ”kuha”.
Vedran Križan (Manofon)