Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Cinkuši predstavili ”Špiritus Sanctus”

Cinkuši predstavili ”Špiritus Sanctus”Novi album glazbene družine Cinkuši ”Špiritus Sanctus” s deset novih skladbi idejno se i tematski nastavlja na prva dva albuma ”Zeleni kader” i ”Domesticus Vulgaris”, dok je glazbeno i produkcijski napravljen značajan iskorak, potpomognut gostima i suradnicima.

Uz tradicionalne napjeve koje su na ovom albumu obradili ili koristili kao motive u pjesmama, Cinkuši potpisuju kompletno dvije pjesme, a uglazbili su i pjesmu Miroslava Krleže ”Nenadejano bogčije zveličenje”.

Produkciju albuma potpisuje Dragutin Smokrović - Smokva, dugogodišnji suradnik Cinkuša.
U jedanaest godina djelovanja Cinkuši su uvršteni na prestižne strane i domaće kompilacije: The Rough Guide to the Music of the Balkan/World Music Network, ArteFacts/Belgium, Earthplugged Croatian World Music Womex 08/Spona, EthnoAmbient Croatia/Kopito Records...

S plesnim ansamblom Liberdance ostvarili su uspješnu suradnju napisavši glazbu za plesne predstave ”Domesticus Vulgaris ili Jednostavno domaće” (2005.) i ”Etnounlimited ili suze i krv” (2008).

Cinkuši potpisuju glazbu za animirane filmove Ciganjska (2004.) i Silencijum (2006).
Autori filmova Davor Međurečan i Marko Meštrović (bubnjar Cinkuša) osvojili su mnogobrojne domaće i međunarodne nagrade, a Cinkušima je na 13. Danima Hrvatskog filma dodijeljena nagrada za najbolju autorsku glazbu.

O glazbenoj družini Cinkuši u produkciji Hrvatske televizije snimljen je dokumentarni film ”The Cinkuši” u režiji Ljiljane Šišmanović. Sa svog Otoka materinskog jezika i uspomena Cinkuši donose zdravu energiju, iskrenost i žestinu u svijet nehumane materijalističke globalizacije.

Nakon prošlogodišnjeg nastupa pred 250 000 ljudi na Woodstocku u Poljskoj, jednom od najvećih europskih open air festivala, Cinkuši su nastupili na ovogodišnjem Rokaj Festu kada su ekskluzivno predstavili novi album ”Špiritus Sanctus”.

Objavljeno 07.07.2009.

Vremeplov

Provincija je samo stanje duha. Glazba je samo jednim dijelom stvar zemljopisnih korijena, ostatak je umijeće slušanja i primanja utjecaja svih vrsta. Ne samo glazbenih.
Livio Morosin