Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Cinkuši predstavili ”Špiritus Sanctus”

Cinkuši predstavili ”Špiritus Sanctus”Novi album glazbene družine Cinkuši ”Špiritus Sanctus” s deset novih skladbi idejno se i tematski nastavlja na prva dva albuma ”Zeleni kader” i ”Domesticus Vulgaris”, dok je glazbeno i produkcijski napravljen značajan iskorak, potpomognut gostima i suradnicima.

Uz tradicionalne napjeve koje su na ovom albumu obradili ili koristili kao motive u pjesmama, Cinkuši potpisuju kompletno dvije pjesme, a uglazbili su i pjesmu Miroslava Krleže ”Nenadejano bogčije zveličenje”.

Produkciju albuma potpisuje Dragutin Smokrović - Smokva, dugogodišnji suradnik Cinkuša.
U jedanaest godina djelovanja Cinkuši su uvršteni na prestižne strane i domaće kompilacije: The Rough Guide to the Music of the Balkan/World Music Network, ArteFacts/Belgium, Earthplugged Croatian World Music Womex 08/Spona, EthnoAmbient Croatia/Kopito Records...

S plesnim ansamblom Liberdance ostvarili su uspješnu suradnju napisavši glazbu za plesne predstave ”Domesticus Vulgaris ili Jednostavno domaće” (2005.) i ”Etnounlimited ili suze i krv” (2008).

Cinkuši potpisuju glazbu za animirane filmove Ciganjska (2004.) i Silencijum (2006).
Autori filmova Davor Međurečan i Marko Meštrović (bubnjar Cinkuša) osvojili su mnogobrojne domaće i međunarodne nagrade, a Cinkušima je na 13. Danima Hrvatskog filma dodijeljena nagrada za najbolju autorsku glazbu.

O glazbenoj družini Cinkuši u produkciji Hrvatske televizije snimljen je dokumentarni film ”The Cinkuši” u režiji Ljiljane Šišmanović. Sa svog Otoka materinskog jezika i uspomena Cinkuši donose zdravu energiju, iskrenost i žestinu u svijet nehumane materijalističke globalizacije.

Nakon prošlogodišnjeg nastupa pred 250 000 ljudi na Woodstocku u Poljskoj, jednom od najvećih europskih open air festivala, Cinkuši su nastupili na ovogodišnjem Rokaj Festu kada su ekskluzivno predstavili novi album ”Špiritus Sanctus”.

Objavljeno 07.07.2009.

Vremeplov

Vjernik sam. Ne idem u crkvu. Ne pripadam niti jednoj određenoj religiji, ali vjerujem u Boga. Ne bih mogao pisati ono o čemu pišem i biti kreativan bez određenog oblika vjerovanja.
Nick Cave