Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Cluster u Močvari!

Cluster u Močvari!Njemački kraut rockeri i pioniri elektronske glazbe Cluster će u Močvari nastupiti 05.10. umjesto prethodno najavljenog 06.10.2010.

Cluster je njemački eksperimentalni bend nastao davne 1971. godine, koji je zaslužan za pionirske pothvate stvaranja elektronske i ambijentalne glazbe. U svojoj dugogodišnjoj karijeri snimili su 13 albuma, gdje su se zabavljali sa svim glazbenim pravcima – od eksperimentalne glazbe preko prog-rocka, ali uvijek sa svojstvenim i prepoznatljivim avangardnim štihom. Glazbenik i pisac Julian Cope (Teardrop Explodes) je uvrstio čak tri albuma Clustera u 50 najboljih albuma krautrocka, dok je ugledni časopis Wire njihov istoimeni album prvijenac stavio na popis „sto ploča koje su zapalile svijet“.

Glazbeni stil Clustera značajno je varirao tijekom godina, uvijek trudeći otkrivati nove zvukove i stilove te bez straha kročiti u nepoznato. Na samim počecima Cluster su bili fascinirani eksperimentalnom glazbom i kosmische musik; albumom „Zuckerzeit“ prelaze polagano na prog-rock, ritmični krautrock i industrial, da bi u drugoj polovici 70ih s Brian Enom snimili jedne od ponajboljih albuma ambijentalne glazbe („Cluster & Eno“ iz 1977. i „After the Heat“ iz 1978.).

Cluster su izvršili ogromni utjecaj ne samo na elektronsku i ambijentalnu glazbu, već uvelike i na techno i moderni pop, tako da ne čudi da ih kao inspiraciju često navode David Bowie, Ultravox, Orb, pa i mnogi recentniji bendovi poput Mouse on Mars, To Rococo Rot ili Oval.

Koliko su neobična i jedinstvena pojava na glazbenom prostoru govore i godine njihova rođenja – Hans-Joachim Roedelius (1934.) i Dieter Moebius (1944.) - koje im niti malo ne predstavljaju problem da i dalje idu na turneje te zaitrigiraju maštu publike diljem svijeta, pa tako i u klubu Močvara.

Početak koncerta u 21:00.

Objavljeno 24.09.2010.

Vremeplov

Kada bi samo nekoliko kompanija u svijetu bilo malo manje pohlepno ljudi na dnu bi imali mnogo više.
Chris Martin (Coldplay)