Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Control”, biografski film o Ianu Curtisu

Dobitnik nagrade publike posljednjeg Zagreb Film Festivala, film ”Control” priča je o pjevaču Ianu Curtisu i grupi Joy Division, a režirao ga je Anton Corbijn poznat kao vrhunski fotograf i čest redatelj video spotova Depeche Mode, U2 i Toma Waitsa.

Ian Curtis imao je težnje koje nadilaze mogućnosti života u malom engleskom gradiću ’70-ih. Želeći oponašati svoje glazbene junake, pridružuje se bendu i tu počinju rasti njegove glazbene ambicije. Svakodnevni strahovi i emocije koji daju snagu njegovoj glazbi počinju ga polako izjedati. Rano se oženio i dobio kćer, a od obiteljskih obaveza odvlači ga nova ljubav i sve veća očekivanja benda. Pritisak se počne odražavati na njegovo zdravlje. Uz epilepsiju, koja samo pojačava njegov osjećaj krivnje, i depresiju, počinje ga hvatati očaj. Predajući se teretu koji nosi, Iana uništava njegova izmučena duša - tako otprilike zvuči sažetak filma ”Control” koji odnedavno igra u hrvatskom kinima. Ovaj britansko-američki film spada u kategoriju biografske glazbene drame i traje 121 minutu dok glavne uloge igraju Sam Riley, Samantha Morton i Craig Parkinson.

Joy Division nisu imali nijednog hita dok je Curtis bio živ, tek je kasnije sve eskaliralo. Pjesma ”Love Will Tear Us Apart” počela se jako slušati nakon njegove smrti. Zato su od njega sačuvane samo crno-bijele fotografije. U Engleskoj dospiješ u kolor magazine tek kad postaneš zvijezda. Curtisu to za života nije uspjelo. Ukratko, Divisioni su bili jednostavni, iskreni i u ono vrijeme moderni. Kada slušate današnje grupe kao što su Interpol ili Arctic Monkeys, zamjećujete koliko su Joy Division na njih utjecali.

Objavljeno 03.01.2008.

Vremeplov

Nisam baš želio slavu. Htio sam biti odličan u tome što radim.
Ray Charles