Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Daleko zabavnija i opuštenija Björk

Nakon niza ambicioznih izdanja od kojih je posljednje, ”Medulla” (2004.), gotovo u cjelosti bilo posvećeno ispitivanju mogućnosti ljudskog glasa, Björk se, prema vlastitim riječima, odlučila za zabavniji i dostupniji projekt kakav je njezin šesti CD ”Volta”.

Na prvi pogled, namjere islandske umjetnice najbolje ilustrira angažman sveprisutnog Timbarlanda u funkciji koproducenta dviju snimaka: ”Innocence” i ”Earth Intruders”, od kojih je ova druga početkom travnja poslužila i kao najavni singl. No, kao što se moglo pretpostaviti, Björk se ne zadovoljava samo Timberlandom čiji joj je opus već duže vrijeme davao poticaj za moguću suradnju, već na ”Voltu” uvodi seriju world izvođača kao što su malijski majstor kore Toumani Diabate (”Hope”), Kineskinja Min Xiao-Fen na tradicionalnom žičanom instrumentu pipa (”I See Who You Are”) i 10-člani islandski ženski puhački sastav, te pjevač Anthony Hegarty iz grupe Anthony and the Johnsons (”Dull Flame Of Desire”), prekusionisti Chris Corsano (Sonic Youth) i Graham Massey, kao i Mark Bell, producentski partner još od albuma ”Homogenic” iz 1997.

Takav popis gostiju, u kombinaciji s nepredvidljivim kreativnim impulsima Björk, čini ”Voltu” njezinim najopuštenijim dosadašnjim ostvarenjem. Izlazak novog albuma Björk je obilježila i objavljivanjem nove verzije ”Greatest Hits” izdanja.

Objavljeno 17.05.2007.

Vremeplov

Nitko nije potpuno sretan. To nije ljudski.
Billie Joe Armstrong (Green Day)