Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dave Grohl u rodnom gradu dobiva svoju ulicu

Dave Grohl u rodnom gradu dobiva svoju ulicuDave Grohl, prvi čovjek popularne grupe Foo Fighters osnovane 1995. godine i član prvog imena grungea i jednog od najvećih rock bendova svih vremena - Nirvane - dobio je jedno od najvećih priznanja u životu. On će u svom rodnom gradu dobiti ulicu nazvanu Dave Grohl Alley.

Građani njegovog rodnog grada, Warren, u američkoj državi Ohio, peticijom su ”izborili” ovo priznaje za Grohla, koji je nedavno najavio dužu pauzu Fightersa zbog iscrpljujuće posljednje turneje kojom su obuhvatili mnoštvo gradova i zemalja diljem svijeta.

Inicijativu za odavanje ove nesvakidašnje počasti najslavnijem sugrađaninu pokrenuli su lokalni radijski DJ Fast Freddio i, zanimljivo, policijski službenik Joe O’Grady. Tako će se gradska ulica Market Alley preimenovati u Dave Grohl Alley što su službeno potvrdili i gradski dužnosnici Warrena.

Gradska uprava Warrena će uskoro odrediti datum službene ceremonije mijenjanja naziva ulice prema njegovom imenu, a na događaj će pozvati i samog Grohla koji nije imao pojma što mu spremaju u rodnom gradu.

Potpuno ime mu glasi David Eric Grohl, rođen je u Warrenu 1969. godine, a mnogi ga zovu ”najljubaznijim čovjekom u rocku” zahvaljući njegovoj susretljivosti te ”prizemljenom” i bezbrižnom karakteru.

Unatoč tome, Grohl je nedavno žestoko kritizirao predsjedničkog kandidata Johna McCaina zbog toga što je u predizbornoj kampanji bez dozvole koristio pjesmu ”My Hero”. Republikanac McCain je ”iskrivio izvorni smisao” njihove pjesme time što ju je upotrijebio za osobne potrebe bez odobrenja članova benda. ”Frustrira i dovodi do bijesa to što netko tko tvrdi da govori u ime američkog naroda uporno pokazuje tako malo poštovanja prema kreativnosti i intelektualnoj svojini”, navodi se u priopćenju gdje je grupa istaknula i da je pjesma ”My Hero” napisana kao hvalospjev običnom čovjeku i njegovom izvanrednom potencijalu.

Objavljeno 14.10.2008.

Vremeplov

Kažu da živim brzim životom. Možda mi se samo sviđa brz način života. Ne bih ga se odrekao za ništa na svijetu. Neće trajati zauvijek, ali uspomene hoće.
Dennis Wilson (The Beach Boys)